Doručení výpovědi

• (neregistrovaný)

22. 2. 2012 16:01

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s doručováním výpovědi. Výpověď jsme doručili zaměstnanci prostřednictvím české pošty do vlastních rukou dne 10.2.2012 na adresu, kterou měl uvedenou v občanském průkazu. Dne 13.2.2012 se nám obálka vrátila zpět s tím, že tam bylo napsáno, že na uvedené adrese sídlí pouze městský úřad. A já teď nevím kdy můžu zaměstnanci ukončit pracovní poměr, jestli dnem, kdy se nám obálka vrátila zpět nebo mám počkat 10 dní, kdy tato výpověď měla být uložena na poště.
    Moc děkuji za odpověď.
    Markéta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2012 16:51

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Doručení výpovědi
      10 den úložní doby. Před změnou bylo dnem ,kdy se Vám to vrátilo.

• 22. 2. 2012 16:56

atreus

Otázka ale je, zda nebude na závadu, že nebylo v pořádku doručováno?
      Pokud dotyčný má trvalé bydliště na adrese nohlašovny městského úřadu, tak i v tom případě by měla být písemnost uložena 10 dní na poště a na městském úřadu by na úř. desce mělo být vyvěšeno oznámení o uložení zásillky.
      Čili zda to není na stížnost na poštu resp. MÚ.

• 22. 2. 2012 17:06

D.V. (neregistrovaný)

Také sy myslím, že mělo být uloženo a není tedy doručeno - vidím to na reklamaci u ČP.

• 23. 2. 2012 16:55

VH

Záleží na tom, jestli bylo, kam by mu doručovatel vhodil oznámení o tom, kdy a kde si může zásilku převzít (= zda má poštovní schránku) a také o tom, že nevyzvednutí zásilky do 10 pracovních dnů přivodí účinky doručení. Pokud není schránka a na OÚ ji zaměstnanec zpravidla nemá, pak doručení zmařil a platí fikce doručení dnem, kdy zmařil. I kdyby to nebylo, jak píšu, reklamací se skoro nic nezíská, muselo by se doručit znovu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).