Re: Doručení výpovědi
Otázka ale je, zda nebude na závadu, že nebylo v pořádku doručováno?
Pokud dotyčný má trvalé bydliště na adrese nohlašovny městského úřadu, tak i v tom případě by měla být písemnost uložena 10 dní na poště a na městském úřadu by na úř. desce mělo být vyvěšeno oznámení o uložení zásillky.
Čili zda to není na stížnost na poštu resp. MÚ.
Také sy myslím, že mělo být uloženo a není tedy doručeno - vidím to na reklamaci u ČP.
Záleží na tom, jestli bylo, kam by mu doručovatel vhodil oznámení o tom, kdy a kde si může zásilku převzít (= zda má poštovní schránku) a také o tom, že nevyzvednutí zásilky do 10 pracovních dnů přivodí účinky doručení. Pokud není schránka a na OÚ ji zaměstnanec zpravidla nemá, pak doručení zmařil a platí fikce doručení dnem, kdy zmařil. I kdyby to nebylo, jak píšu, reklamací se skoro nic nezíská, muselo by se doručit znovu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2012 16:01
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s doručováním výpovědi. Výpověď jsme doručili zaměstnanci prostřednictvím české pošty do vlastních rukou dne 10.2.2012 na adresu, kterou měl uvedenou v občanském průkazu. Dne 13.2.2012 se nám obálka vrátila zpět s tím, že tam bylo napsáno, že na uvedené adrese sídlí pouze městský úřad. A já teď nevím kdy můžu zaměstnanci ukončit pracovní poměr, jestli dnem, kdy se nám obálka vrátila zpět nebo mám počkat 10 dní, kdy tato výpověď měla být uložena na poště.
Moc děkuji za odpověď.
Markéta