Re: MZDOVKY / RZ chybná žádost bonus
Nějak nechápu jakou to má souvislost s ročním zúčtováním. Tam se to přece zaměstnance nedotkne - že zaměstnavatel si o něco nepožádal - za předpokladu, že bonus byl zaměstnaanci vyplacen ve správné výši.
Nebo jde o vyúčtování daní?
Chápu to správně tak, že daň k odvodu byla nula a mělo se požádat o vrácení vyplaceného daňového bonusu, požádalo se, ale ne o správnou výši a v dubnu a květnu se nežádalo vůbec?
Souvislost s RZ to má takovou, že mi nesedí to, co bylo podáno na bonusech s tím co vykazuji na ř. ve sl. 5 a dál. Tedy, že byla špatně podány žádosti o daňový bonus. Samozřejmě se to RZ vyrovná, ale mě není jasné co mám udělat s těmi špatně podanými žádostmi... MOC děkuji
Omlouvám se na svou nechápavost, ale mám pocit, že píšeme každá o něčem jiném.
Pokud tedy nebyly podány žádosti ve správné výši - tedy zbývá ještě něco ke vrácení z FÚ, pak je možné podat dodatečnou žádost o vrácení měsíčních daňových bonusů - stejný tiskopis, ale zaškrtnete, že dodatečná žádost.
Stále trvám na tom, že s RZ (= roční zúčtování záloha na daň § 38ch ZDP) to nemá společného nic - zaměstnanců se to nedotkne.
Sloupec 5, o kterém píšete, se týká VYÚČTOVÁNÍ zálohové daně, nikoli ročního zúčtování.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
22. 2. 2012 22:10
Dobrý den,
prosím o názor mzdové účetní.
U mého zaměstnavatele dělám RZ a zjistila jsem, že bývalá kolegyňka podala za leden-březen chybně bonus. V neprospěch zaměstnavatele (žádala méně než byla skutečnost) - celé to bylo jaksi špatně.
Nyní mi to, samozřejmě, nevychází v RZ.
Co mám dělat? Podat ty bonusy jako "opravné"? Nebo podat, vyúčtovat a počkat? Nebo nějaké roční vypořádání?
Jsem zaměstnána ve firmě od července - za leden, únor, březen podáno špatně, za duben, květen vůbec.
Ve finále to dělá asi 2.300,- Kč, ale nevím jak se dá chybně podaná žádost opravit.
Děkuji za všechny rady.