Re: roční zúčtování daně
Jestli u Vás nepožádal v Prohlášení a nedoložil v zákonném termínu, je to jeho problém. Vy nemůžete vědět, jestli má nebo nemá jinou daňovou povinnost. Tedy - aktivita z Vaší strany by byla na škodu. Vy pouze musíte vystavit Potvrzení o zdan.příjmech a zálohách na daň, pokud o to požádá a to do 10 dnů.
Jestli u Vás neměl podepsané Prohlášení a měl zálohové daně, pak bude povinen podat DP ,v těchto případech nic nezkazíte, když mu ho sama vystavíte a pošlete, ale povinnost Vaše to není. Zpravidla stejně neví , proč mu to posíláte.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
23. 2. 2012 15:25
Zaměstnanec u nás pracoval v roce 2011 na DPP a byl přitom evidovaný na ÚP. Letos u nás pracuje znova na DPP. Zhruba do července pracoval u jiného zaměstnavatele. Nabídla jsem mu udělat roční zúčtování daně (byli jsme jeho poslední zaměstnavatel) s tím, že potřebuji přinést potvrzení o zdanitelných příjmech do 15. 2. 2012. Nic mi nepřinesl a vlastně ani o roční zúčtování nepožádal. Co s takovým zaměstnancem? Mám vůči němu v tomto směru nějakou povinnost? A kdyby mi přinesl to potvrzení až po 15. 2. 2012, lze to ještě uplatnit? Chápejte, jsem v tomhle úplný začátečník...
Předem díky.