Re: 2 mesicni vypoved + odstupne?
Dekuji a pokud bysme se domluvili na vypovedi dohodou s dvoumesicni vypovedni lhutou tak jake jsou prosim podminky pro odstupne? Muzu navrhnout 2 mesice nebo je to nejak konkretne dane zakonem?
etne dane zakonem?
>>> A je to tady.
>>
>>Tolik humoru při pátku, to vám závidím.
>
>Mne zde nic humorneho nepripada..:-(
>Snazim se jen najit rozumne a schudne reseni pro obe
>strany.
>Ucetni je v nemocnici po operaci a narizeni o ukonceni
>pracovniho pomeru jsem dostala od majitele fy.
Humorné je Vaše vyjádření výpově´d dohodou, což je oblíbený slogan nejen v telev.seriálech ale i v dotazech zde na BC. Prostě jde o špatné vyjádření, tak si z toho nic nedělejte, třeba nejste vůbec znalá pracovněprávních předpisů a jenom musíte nějak splnit úkol.
Proto je nutno řešit, z jakého důvodu chcete dát výpově´d té nemocné účetní, ta nemoc totiž není výpovědním důvodem dle § 52 ZP, ale můžete uzavřít dohodu s PP tak skončit- bez odstupného, nebo jí dát odměnu podle rozhodnutí majitele firmy.
Humorné je to, že se podepíšete "zaměstnavatel" a přitom o Zákoníku práce víte míň než naše paní uklízečka. Kdybych věděla, že nejste zaměstnavatel, ale zrovna tokový pocmrda jako já, tak budu volit jiné výrazy. Napište, o co se jedná a my vám poradíme.
No odstupné se dává, když dáváte zaměstnanci výpověď, když se rušíte, nebo část, přemísťujete se, nebo pro nadbytečnost. Je to podle délky, kolik roků u Vás dělal, když do 1 roku tak dáváte 1 měs. odstupné ve výši průměrného měsíčního výdělku, když do 2 let, tak dáváte 2 měs. odstupné a když déle jak 2 roky, tak 3 měsíčné odstupné. 12 měs. odstupné dostane, když dáváte výpověď z důvodu prac. úrazu - koukněte § 52 ZP.A zaúčtujete to asi normálně na 521.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
24. 2. 2012 14:44
Dobry den,
kdyz dam zamestnanci vypoved k 1.3. s dvoumesicni vypovedni lhutou musim mu dat i odstupne?
Pokud ano tak kolik mesicu a jak tuto castku zauctuji.
Dekuji