p.Jasná nebo ostatní mzdovky, pomoooc:-)
>Zaměstnáváme jednoho Slováka, který má v ČR trvalý
>pobyt a pak 3 Ukrajince, z nichž má jeden také trvalý
>pobyt a dva mají přechodný pobyt a povolení k zaměstnání,
>všichni u nás pracovali celý rok 2011. Vztahuje se na
>mě povinnost podat k Vyúčtování daně z příjmů ze
>závislé činnosti i přílohu č. 2? Nějak jsem se do toho
>zamotala. Moc děkuji za odpovědi.
Re: Zaměstnávání cizinců-Příloha č.2 Vyú
Ikdyž pobývá v ČR pro stanovení jeho daňové rezidence je rozhodující určení státu, ve kterém má středisko životních zájmů. Např. vaší ukrajinci. Jelikož pracují u nás, vzniká dojem, že užší hospodářské vztahy mají k naší republice. Pokud však v ČR pobývá pouze z důvodu zaměstnání a vrací se za rodinou, která zůstala na Ukrajině, je považován podle mezinárodní daňové smlouvy uzavřené mezi oběma státy za rezidenta Ukrajiny.
Re: Zaměstnávání cizinců-Příloha č.2 Vyú
Pokud si půjdou zažádat o daňový domicil tak loni stál 100 kč. Ale paní na Fú mi kdysi dávno říkala, že když si nejsem jistá je lepší raději přílohu vyplnit. Tak nevím. Také by mi to zajímalo. Letos jsem měla na DPP 1 Slováka, srážková daň a mám ho v příloze uvedené. I když si myslím, že tu má středisko životních zájmů:) Na Fú budu teprve posílat.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
27. 2. 2012 9:59
Zaměstnáváme jednoho Slováka, který má v ČR trvalý pobyt a pak 3 Ukrajince, z nichž má jeden také trvalý pobyt a dva mají přechodný pobyt a povolení k zaměstnání, všichni u nás pracovali celý rok 2011. Vztahuje se na mě povinnost podat k Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti i přílohu č. 2? Nějak jsem se do toho zamotala. Moc děkuji za odpovědi.