Re: daň z příjmů a ukončení podnikání
Do DP dáte příjmy 4000, výdaje můžete uplatnit paušálem, přičtete hodnotu neprodaných zásob ( dle §23/8 ZDP) od základu daně můžete odečíst ztrátu za rok 2010. Vklad jste si mohl vyplatit z utržených peněz zpátky, pokud ne, tak jste o něj přišel, riziko podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 2. 2012 20:45
Dobrý den, v roce 2010 jsem začal podnikat a nakoupil zboží. Vedu daňovou evidenci a tak jsem to dal do výdajů. Na konci roku 2010 jsem v daň.přiznání mněl výdaj o 48 tis větší než příjem. Vložil jsem do podnikání 45000 ze svého ( pojmenoval jsem to vklad majitele).Myslels jsem že na tom vydělám, ale nepovedlo se.Většina věcí mu tu zůstala a používám je spíše já. Podnikání jsem v polovině roku 2011 ukočil a příjem jsem mněl jen 4000. Jak vyplnit přiznání ? Mám příjem 4000 a výdej žádný, ale co s tím mínus výdajem z roku 2010 ( asi to už neprodám) a s tím vkladem co jsem dal do podnikání? Nemohu přece platit daň ze zboží co neprodám a ještě jsem to zadotoval ze svého. Děkuji za pomoc