Re: mateřská dovolená 2012
"Podmínkou nároku na peněžitou pomoc v mateřství je účast pojištěnce na pojištění alespoň po dobu 270 kalendářních dní v posledních dvou letech přede dnem nástupu na peněžitou pomoc v mateřství."
Píšete, že dítěti jsou už 4 měsíce. To řešíte až teď?
Reknu vam jak to je.......oslovila me kamaradka....ma to slozite. :-(....co presne pobira nebo nepobira nevim.....do toho az tak nevidim......jen mi sdelila, ze ji rekli, ze nema narok na PPM z duvodu prekroceni minima....coz se mi nezda, proto se ptam a pravda jejimi usty, ale zajima me hlavni vec, zda opravdu muze zaniknout narok na PPM.
Aha, tak se s tím netrapte. Pokud nevíme přesně, o co se jedná, je těžko radit.
Při pobírání PPM si nesmí vydělávat v pracovním poměru, z jehož pojištění jí nárok vznikl. Může však vykonávat jinou práci pro jiného zaměstnavatele nebo i stejného, ale jinou práci, třeba na dohodu. Výše příjmu není nijak omezena.
Vzhledem k tomu, že dítěti jsou už 4 měsíce, je možné, že kamarádce prostě PPM normálně končí a ona mluvila o rodičovském příspěvku, který teď bude pobírat a který je samozřejmě nižší než PPM.
mate pravdu, mela by v prve rade ona sama si vse vybehat a pozjistovat.......ja vim.....musim ji k tomu dotlacit.......ale i tak, opravdu muze zaniknout narok? je to divne, ja myslela ze vsichni dostavajipenize....a ted slysim tohle......
kazdopadne moc dekuji za vase nazory, podnety ....
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
28. 2. 2012 8:41
Dobrý den, je možné, že nemám nárok na mateřskou pokud mám vyšší příjem, než je dvojnásobek životního minima, tedy měla jsem před porodem (už mám 4 měsíční dítě)? Děkuji.