Hlavní navigace

Prosím ještě p.jasnou

• (neregistrovaný)

28. 2. 2012 10:45

Prosím ještě jednou k mému dotazu RZD a prac.úraz.

Děkuji za info,že odškodnění vyplacené do 31.1.2012 je příjmem roku 2011, to jsem nevěděla.

Ale zaměstnanec obdržel odškodnění od Kooperativy až v polovině února 2012 a chce provést od nás jako zaměstnavatele RZD za rok 2011.
    Mohu mu ho tedy v tomto případě udělat? Je to tak správně?
    A v roce 2013 si pak zaměstnanec již bude muset sám podat daňové přiznání za rok 2012.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2012 11:57

jasná (neregistrovaný)

Re: prosím ještě p.jasnou
      Nejsem si 100% jistá odpovědí, nerada bych špatně poradila, takže se doma kouknu do daňového zákona a zítra vám odpovím. Bohužel, nemám teď čas, musím letět k lékaři. Ale zítra se určitě ozvu, pokud vám dnes nikdo neporadí.

• 28. 2. 2012 12:07

velkez (neregistrovaný)

Dobrý den, už jsem odpovídala níže, Kooperativa zasílá "potvrzení" s dopisem a tam je přesně vyznačeno období, takže pokud dostal zaměstnanec plnění v r. 2012 , RZD 2011 lze provést a rok 2012 na FÚ (dostane potvrzení z kooperativy), posílají to k úrazům všem, kterých se týká zálohová daň. (pozor taky na osvobozené příjmy).
      Ty příjmy , vyplacené do 31.1.2012 se týkají podle mně jen OSVČ §7 a ne §6 ...

• 28. 2. 2012 14:49

duliška (neregistrovaný)

Děkuji všem za reakce a rady.
      P.Jasná vám obzvlášť za ochotu a trpělivost se mnou. Ráda ještě počkám na váš zítřejší názor. Také bych nerada udělala chybu a nutila zbytečně zaměstnance, aby si sám podal za rok 2011 DP, když by byla ze zákona možnost provést mu RZD u zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).