Re: prosím ještě p.jasnou
Dobrý den, už jsem odpovídala níže, Kooperativa zasílá "potvrzení" s dopisem a tam je přesně vyznačeno období, takže pokud dostal zaměstnanec plnění v r. 2012 , RZD 2011 lze provést a rok 2012 na FÚ (dostane potvrzení z kooperativy), posílají to k úrazům všem, kterých se týká zálohová daň. (pozor taky na osvobozené příjmy).
Ty příjmy , vyplacené do 31.1.2012 se týkají podle mně jen OSVČ §7 a ne §6 ...
Re: prosím ještě p.jasnou
Děkuji všem za reakce a rady.
P.Jasná vám obzvlášť za ochotu a trpělivost se mnou. Ráda ještě počkám na váš zítřejší názor. Také bych nerada udělala chybu a nutila zbytečně zaměstnance, aby si sám podal za rok 2011 DP, když by byla ze zákona možnost provést mu RZD u zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 2. 2012 10:45
Prosím ještě jednou k mému dotazu RZD a prac.úraz.
Děkuji za info,že odškodnění vyplacené do 31.1.2012 je příjmem roku 2011, to jsem nevěděla.
Ale zaměstnanec obdržel odškodnění od Kooperativy až v polovině února 2012 a chce provést od nás jako zaměstnavatele RZD za rok 2011.
Mohu mu ho tedy v tomto případě udělat? Je to tak správně?
A v roce 2013 si pak zaměstnanec již bude muset sám podat daňové přiznání za rok 2012.