Re: Odpis pohledávky
Já bych ji promítla ještě do r.2011, ještě nemáte udělané přiznání, tak to není problém. Bylo by lepší, aby se to promítlo v jednom období.
Daňové přiznání už bohužel máme podané a daň zaplacenou, museli jsme ho podat kvůli poskytnutí úvěru (aby banka viděla zisk). Co tedy s tím? Myslela jsem právě, že fakturu odepíšu, ale nevím zda daňově nebo nedaňově. Pokud nedaňově, tak jsme vlastně zdanili jednu fakturu dvakrát.
Tak bych ji vystavila v r.2012 s tím mínusem a započetla s tou v r.2011, aby zmizely obě z účetnictví. Můžou Vám vytknout metodickou chybu, ale za to se nestřílí ani nepenalizuje. Udělejte si poznámky, abyste mohla podat vysvětlení až se budou berušky z FU ptát. Z mého pohledu je to jasné, ale oni mají ten pohled poněkud jiný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 2. 2012 11:09
Dobrý den,
v roce 2011 jsem přefakturovala zboží firmě do Polska, odmítla ho zaplatit a až nyní jsme se domluvili, že toto zboží zaplatí jiná firma z Německa (jsou propojeny). Vystavila jsem tedy novou fakturu německ firmě, zaúčtuji do výnosů. Co mám ale udělat s fakturou Polsku z r. 2011?Můžu jí daňově odepsat?
Děkuji za pomoc.