Re: Zařazení vozu do užívání
no jen my to máme obrácene... , zakoupili jsme vůz, máme předávací protokol a hned ten den jsme tankovali, jelikoz jsme meli s vozem uz sluz. jízdy.... druhy den jsme teprve řešili registraci na magistratu. a pokud je registrace az po zařazení do užívání tak může být hned v N. Ale nevím, je možné zařadit do užívání před vyřízením registrace ? predtím jsme jezdili jeden den na převozkách...
Tak zařaďte v den, kdy jste s ním poprvé vyjeli a poplatky za registraci pak následně zvýšíte vstupní cenu.
No ja se take priklanim k teto variante, při předchozích nákupech jsem tak dělala. Me to ted hlavně zajímalo, zda ty popl. po zařazení lze dat hned do N, jen tak, abych věděla....
a můžu ještě dotázek ?
Pokud pořiznujeme nový vůz,M1 osobní tak dle parag. 31, odst.5 nelze zvýšit odpis o 10% VS. Ale tam se píse jen o osobním vozu a pro ucritý účel. A pokud bych kupovala nákladní tak to vzýšení lze ? myslím kategorii N1
dobry den,
tak to jsem ještě znovu ja s dotazem. Auto jsme převzali 27.2. na převozkách. Ten den jsme už také tankovali a měli služ. jízdu. V ten den zařadím auto do užívání. Prosím jak ted mám zúčtovat 1600 poplatek za reg. a vyřízení , který byl 28.2. ? na kartě si výším cenu, ale nevím účtování .... bude 022/211 ? uz nebudu tahat přes 042 ? Je to tak správně ?
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
28. 2. 2012 14:21
Dobry den,
prosim o radu. pořídili jsme nový vůz a chci zařadit do majetku k odpisování. Mám dotaz ohledně registrace.
Převzetí vozu 27.2., registrace 28.2. Prosím bude poplatek za reg. + popl. za vyřízení vstupovat jako PC vozu ? Vůz lze zařadit do užívání az po registraci na magistrátu a tzn. ze poplatky budou vstupovat do ceny pro odpis nebo lze zařadit ještě před touto registrací ? kdyz je na převozních značkách ?