POHODA - poprvé mateřská - poradíte?

• 28. 2. 2012 19:29

Dobrý den, prosím Vás, mám tu poprvé žádost zaměstnankyně o peněžitou pomoc v mateřství. Datum předpokládaného porodu je 10.4.2012 a datum nástupu na mateřskou je 28.2.2012, jde o první dítě a zaměstnankyně je u nás od roku 2005.

Poradíte, prosím, jak postupovat v Pohodě? V personalistice jsem si zadala do nepřítomnosti "Mateřská dovolená (PPM)" od 28.2.2012 a datum porodu 10.4., ale vůbec si nejsem jistá, jestli mám teď zadat ještě nějaký datum do kdy bude ta mateřská. A mám ještě něco jiného někde zadat?

V Pohodě jsem si pak našla formulář v podání NEMPRI, ale teď si nejsem jistá, jestli se do rozhodného období počítá i únor 2012 nebo jen do ledna 2012, když nastupuje 28. února. Ještě nemáme únorové mzdy, tak nemám raději počkat, až je budeme zpracovávat a vyplnit tu přílohu až pak nebo se to počítá jen z období do ledna a už můžu žádost poslat?

Pak ještě tahle zaměstnankyně u nás má nevyčerpanou dovolenou, a to i několik dní z loňského roku, takže až ji skončí mateřská-PPM, tak si zažádá o vyčerpání?

Děkuji moc za Vaše rady, tohle je pro mě úplně něco nového, ještě jsem těhotného zaměstnance neměla...

Míša.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 2. 2012 11:52

M. (neregistrovaný)

Re: POHODA - poprvé mateřská - poradíte?
      Mám také takto ojedinělý případ v Pohodě. vedete MD-PPM od data od lékaře po 28 týdnů, tedy pokud se nic nezměnilo,pak požádala o vybrání 30 dní ŘD a poté pokračuje MD-RP dle toho jak si požádá, vše jsem konzultovala s OSSZ, vedete ji v personalistice, děláte 0 mzdy a patří také do přehledů pro ZP, myslím,že se hlásilo na ZP kod M nástup na MD a pak i ukončení -U.OSSZ písemně potvrdí od -do PPM-pak ta ŘD,mám i Oznámení o výplatě částky RP od Úřadu práce-oddělení stát.soc.podpory.Kde jsou také datumy kterými jsem se řídila.

• 1. 3. 2012 20:01

Misulacek

Dobrý večer, moc děkuji za Vaši odpověď...

Jen bych se ještě zeptala..., tu nulovou mzdu, tu dostanete z Pohody, prosím, jak? Musí se ještě něco někde zaškrtnout, např. v personalistice na oušku Daně a pojistné, nebo stačí jen vyplnit tu Nepřítomnost? Já jsem tedy mzdy ještě nezkoušela s touhle mateřskou, ale to se to vynuluje samo, nebo mám něco někde umazat já?

Ještě jednou moc děkuji. Míša.

• 6. 3. 2012 22:13

Hans5

Tím, že se každý měsíc nebo dopředu, zadá absence ve formě RD nebo PPM, Pohoda sama dosadí mzdu v původní výši, ale mzdu za měsíc 0 Kč. Při pokračování stejné absence v dalším měsíci stačí kliknout pravou myší a potvrdit pokračování.

• 24. 3. 2012 22:54

Misulacek

Děkuju moc, teď jsem to na zkoušku taky zjistila... :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).