Re: Odstupné
"Při skončení pracovního poměru" .. tj. poslední den trvání PP, protože jinak by to bylo buď před skončením nebo po skončení.
Takže já si zvu zaměstnance poslední den, kdy mu vydám potvrzení o zaměstnání a nechám si podepsat převzetí.
Dobrý den,
připojím se k Vašemu problému, nevíte prosím z jakého průměru mám vyplatit odstupné? Paní dostala výpověď v prosinci, 2 měsíce uplynuly 29.2. a chtěla jsem vyplatit odstupné teď v únoru z průměru v I. čtvtletí, ale jedna kolegyně mi trvdí, že musím z průměru IV. čtvrtletí, kdy dostala výpověď.
děkuji moc.
Ivka
Není to podle toho, kdy dostala výpověď, ale podle ZP- náhradou mzdy platnou v době ukončení pr.poměru a tou je průměr ze 4. čtrvrtletí. Tento používáte po celé 1. čtvrtletí a za 1. čtvrtletí používáte pro výplatu náhrad mzdy celé 2.čtvrtletí atd.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
29. 2. 2012 12:48
Prosím, vím že letos jsou pro vyplácení odstupného nové podmínky.Jak to ale bude se zaměstnancem, který ve firmě pracuje již např. rok, čili je zaměstnán od minulého roku a ted se s ním firma musí rozloučit. Bude mu odstupné vyplaceno podle starých nebo nových pravidel?
A ještě jednu otázku, zápočtový list vystavuji k ukončení prac.pom. Je ale někde ustanoveno do kdy přesně musím vystavit ZL?
Děkuji