Re: Faktura chybně vystavená v RPDP
Co jsou podle Vás drobné opravy? Je tam nějaký limit? Máme hodně těchto faktur - opravy, servisy, údržba......Psala jsem ohledně toho dotaz na zlínskou firmu. Doposud bez odpovědi, ale my musíme fakturovat. Měla jsem za to, že opravy a údržby všeho druhu spadají do RPDP, ale jak vidíte není tomu tak.
Opravila bych, zaslala odběrateli nové faktury ale až po zatřízení od Siaku.
Nám už neodpovídá měsíc.
Příjemce pllnění si neuplatnil odpočet, když jste vystavili v režimu PDP.
Pak mu vystavíte fa novou a on si DPH odečte v následujícím měsíci. í.
No mě odpověděli z GFŘ na opravu vrat toto:
" K Vašim otázkám lze v obecné poloze uvést, že u opravy garážových vrat v provozovně firmy, stejně tak u oprav či montáže jiných typů dveří se uplatní režim přenesení daňové povinnosti – patří do kódu 43.32 Klasifikace produkce CZ-CPA. Pokud jde o jiné opravy, které se vztahují ke stavbě, v zásadě se u nich režim přenesení daňové povinnosti uplatňuje."
Tak si vyberte :-(
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
29. 2. 2012 14:43
Za leden jsem vystavila 3 faktury, které neměly být v RPDP. Jedná se o drobné opravy automatických dveří. Dnes jsem vyčetla, že je to kód 81, ne 43 jak bylo stanoveno na opravy aut. dveří. Nevěděla jsem, že existuje pojem "drobná oprava" - np. výměna procesoru, což byl náš případ. Prosím, jak byste to řešili? Už jsem z těch pojmů: opravy, údržby, servisy, prohlídky... zmatená. Mám podat dodatečné DP + Výpis z evidence nebo nechat tak. Děkuji všem za radu