Re: Vyřazení majetku po 1. roce odepisov
Neznám DE, ale nový stroj musíte odpisovat z ceny pořizovácí , nikoli po zápočtu.
Takže starý stroj bude buď zůst. cena náklad a zápočet výnos, nebo snížení zůst. ceny o tu započtenou
děkuji. nový stroj budu odepisovat z nové ceny (faktura vystavená v roce 2011), to je mi jasné. mohu ale ještě jeden dotaz? zápočet provedu na základě dobropisu na starý stroj a faktury na nový stroj. zůstatková cena starého stroje na zápočet vliv nemá, že? zůstatková cena jde do nákladů, jako při prodeji, to je mi taky jasné (odpis za rok 2011 neprovedu). při prodeji by mi šla do příjmu (výnosy) cena za kterou bych stroj prodala. ale v tomto případě píšete, že by šla do příjmu (výnosů) započtená cena. a to je která? ta co uvádí dodavatel na dobropise?
ano , dle DBP. Ale skutečně nevím jak vykazujete v DE, možná režijní náklady mínusem dle DBP?
Výsledek bude nový stroj pořizovací cena - odpis za 2011
V nákladech bude zůstatková cena mínus DBP. Prostě jako by jste stroj prodali.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
2. 3. 2012 8:48
Dobrý den, mám prosbu. V roce 2010 se koupil stroj, který byl zařazen do hmotného majetku a byl za rok 2010 proveden odpis. V roce 2011, po vzájemné dohodě, byl tento stroj vrácen prodejci a následně koupen stroj jiný. Byl proveden zápočet. Jak mám postupovat, co se týká odpisů? Starý stroj vyřadím z hmotného majetku a zůstatkovou cenu započtu s cenou nového stroje, který budu odepisovat v roce 2011 1. rokem? Vedeme daňovou evidenci. Děkuji za reakce.