Re: Povinnost podat daň. přiznání
Důležité je, pokud vedete evidenci, co bylo v roce 2011 zaplaceno. Pokud pouze těch 9000,-, pak nebyl příjem vyšší než 15000,- a daň. přiznání nejste povinen podávat. Pokud tedy nevykazujete ztrátu. Pouze sdělíte tuto skutečnost FÚ.
§38g odst. 1 zákona o daních z příjmů
Ano v roce 2011 bylo zaplaceno pouze těch 9 000,-, ztrátu nevykazuji. Ještě jsem měla během evidence na ÚP DoPP do 4 000,- s podepsaným prohlášením, tedy žádná daň. Od listopadu příjem z DoPP do 10 tis. Ovlivní toto tedy nějak přiznání?
Ještě jednou děkuji za další rady
Tak to podstatně mění situaci. Pokud jste z DPP v roce 2011 + těch 9000,- měla více než 15000,- , pak jste povinna přiznání podat. Musíte si vyžádat od zaměstnavatele potvrzení o příjmu a veškerý příjem zahrnout do přiznání. Pokud píšete dotaz a chcete správnou odpověď, pak musíte uvést veškeré skutečnosti!
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
3. 3. 2012 10:05
Dobrý den,
chci se zeptat zda mám povinnost podat daň. přiznání. Jsem OSVČ-zprostř. obchodu a služeb. Neplátce DPH. Oprávnění od 10/2011. Do té doby na ÚP. První fakt. vystavena v prosinci za 9 000,-(práce za listopad). Druhá vystavena v lednu 2012, za práci v prosinci 7 600,-.
Děkuji