Re: Rodičovský příspěvek - otec a zaměst
Sice nevím, co hledáte, ale navrhuji zákon o státní sociální podpoře. Nepletete si náhodou PPM s rodičovským příspěvkem?
***Paní si neplatila nemocenskou, tak na PPM nemá nárok. Jedná se opravdu o rodičovský příspěvek. A jelikož chce pokračovat v podnikání, aby neztratila klienty, tak o ten RP požádal její manžel. Jen mám problém s tím zpětným vyplácením a mzdou za leden a únor. Ten únor mohu ještě zrušit, s tou lednovou výplatou by byl dost problém.
Vy nemáte žádný problém, vy si pletete podmínky pro pobírání rodič. příspěvku a pro pobírání PPM. Při PPM si nesmí zaměstnanec vydělávat na základě toho PP, z něhož pobírá PPM. Pro rodičovský příspěvek žádný zákaz výdělku neexistuje, takže mu klidně můžete vyplatit výplatu za únor.
***No to jsem chtěla potvrdit! Mockrát děkuji!!! to mi spadl kámen ze srdce. Takže po dobu, kdy pan otec pracoval, o dítě se starala maminka nebo babička a RP se nijak nekrátí.Mě zmátla věta: Jestliže nastanou ve Vašem případu změny ve skutečnostech rozhodných pro trvání nároku na dávku ....
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
7. 3. 2012 15:48
Matka dítěte je OSVČ a chce nadále pokračovat ve své činnosti. Dítě se narodilo 14.12.2011. O rodičovský příspěvek požádal otec dítěte 16.2.2012. 29.2.2012 přišlo rozhodnutí o přiznání rodičovského příspěvku od 1.1.2012. Otec je zaměstnán u s.r.o. Lednová výplata už je zpracována. Co teď s tím? Jaké je třeba splnit podmínky pro přivýdělek při pobírání RP?