Re: Osvč x prohlášení
Hm to je divné, už loni mi to povídal, že mu ( teda asi účetní) to dělá problém v dan. přiz. Tak jsem zde na BC hledala ( pročetla celou diskuzi- vše co bylo dostupné) a našla, že může podepsat. Vysvětlila jsem mu to, že se to srovná v DP.
A letos opět, volal, že mu účetní říká, že nemůže mít podepsáno, že to dělá problémy v DP. Tak zrušil podpis na prohl. od 1.2.2012.
Je to tedy složitější na výpočet- nebo to neumí- nebo jsou nějaké vyjímky? Je to celé divné.
Osvč nevím jak se dělá, já dělám jen mzdy ( 3 roky- začátečník).
Nechceme o pána přijít.
Děkuji za názory.
Monika 123
Každý zaměstnanec může podepsat prohlášení poplatníka, jenom nesmí podepsat současně u více zaměstnavatelů, s dańovým přiznáním to nemá nic společného, vy vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech a ta jeho účetní dá do přiznání příjem od vás podle toho potvrzení a příjem z podnikání to je celé. Opravdu nechápu, co jí může vadit.
No když nastoupil, tak jsme se tak domluvili, že budu ZP platit z 8000. Pokud je v tom problém, tak on mi napíše čest. prohl., že si platí minimum ?- pro kontrolu ze zdrav.poj.
Již jsem měla kontrolu loni - a chtěli vidět- u zam. kterým nedoplácím do 8000,- ( máme hodně zkrácených úvazků)- důkaz, že nemusím platit ( PID, ČID, potvrz o důchodu, potvrz. od druhého zam.- že strhává, a u jedné zam. 3 děti do 6-ti let- museli jsme doplatit za rok zpátky- zam. už u nás nepracoval- předešlá Mú měla čestné prohl. od paní, nene musí být od ZP- že je poj. státu)...to byl mazec- nakonec jsme dodali vše potřebné)- takže vyžaduji nekompromisně od zaměstnanců.
Monika 123
Ano, tak si to myslím správně...jak jste to popsala- tak jsem mu to loni vyvětlila, a letos opět...no nic, vysvětlím mu to znovu. A řeknu, aby jí dal moje číslo....Třeba je problém v něčem jiným....a zaměstnanec to neumí vysvětlit.
Prosím ještě jeden dotaz. Pán si chtěl uplatnit v RZD úroky z hypotéky na opravu domu v kterém bydlí- je majitel. A nakonec nechce uplatnovat, že mu někdo řekl, že by musel dodanit ( chce splatit dříve)- to je také hloupost, že? ( jen u odpočtu Živ. poj.- se musí dodanit..) Já už magořím.
Monika 123
A prosím- jaké teda dodá dokumenty?
1) Smlouvu o úvěru- kopii.
2) čest. prohl. od manželky- že neuplatnuje
3) Výpis z katastru, že je majitelem nemovitosti
4) V domě bydlí- ale nemá tam trvalé bydliště- vadí to?
5) potvrzení kolik zaplatil na úrocích
Ještě něco?....nechybí mi nic?
Všechny dokumenty musí mít datum do 15.2.?
Nebo stačí když požádal o RZ do 15.2.- podpis v prohlášení?
Moc děkuji za rady..Monika123
Re: úroky z hypotéky
>>>Prosím ještě jeden dotaz. Pán si chtěl uplatnit v RZD
>>>úroky z hypotéky na opravu domu v kterém bydlí- je
>>>majitel. A nakonec nechce uplatnovat, že mu někdo
>>>řekl,
>>>že by musel dodanit ( chce splatit dříve)- to je také
>>>hloupost, že? ( jen u odpočtu Živ. poj.- se musí
>>>dodanit..) Já už magořím.
>>>Monika 123
>>
>>To si popletl s tím vypovězením životního pojištění.
>A prosím- jaké teda dodá dokumenty?
>1) Smlouvu o úvěru- kopii.
>2) čest. prohl. od manželky- že neuplatnuje
>3) Výpis z katastru, že je majitelem nemovitosti
>4) V domě bydlí- ale nemá tam trvalé bydliště- vadí
>to?
>5) potvrzení kolik zaplatil na úrocích
>Ještě něco?....nechybí mi nic?
>
>Všechny dokumenty musí mít datum do 15.2.?
>Nebo stačí když požádal o RZ do 15.2.- podpis v
>prohlášení?
>Moc děkuji za rady..Monika123
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 3. 2012 17:25
Dobrý den,
prosím poradíte?
Mám zaměstnance ( HPP- od 2009 )- výdělek 5200 hrubého / měs- 4 hod. úvazek. ZP strhávám z 8000. Současně je Osvč- podniká.
Prohlášení podepsáno. Jeho účetní prý tvrdí, že prohlášení nemůže mít podepsáno, u nás, že to dělá problémy v danovém přiznání. Myslela jsem, že může podepsat, že se to v dan. přiznání vše sečte a vyrovná....
Pokud mu srazím daně ( nebudu uplatnovat prohl.) tak mu zbyde 3200. Zaměstnanec přemýšlí o ukončení PP.
Vysvětlíte mi ?
Díky Monika 123