Re: výdaje paušálem v DE - co vše je pří
1) není příjem
2) je příjem
3) veškeré příjmy související s podnikáním, ale mohou to být i příjmy z pronájmu nebo z kapitálového majetku
Protože nevím v jakém oboru podnikáte, je těžké takto na dálku radit. Zkuste si najít nějakou účetní nebo daňového pradce blízko vašeho bydliště a prokonzultovat to s nimi.
Opravdu netuším jestli vám ta elektřina sloužila k podnikání nebo se jedná o elektřinu do domácnosti, jeslti podnikáte v bytě, v rosdinném domku, jeslti máte prostor pro podnikání vyjmutý z bytového fondu.... Je tam moc otazníků,
jestli chcete radu na dálku tak ANO, příjmy z přeplatku za elektřinu zdanit. To radím v rámci zásady opatrnosti. Ale je možné, že to danit nemusíte.
Jelikož jste platby za elektřinu měla ve výdajích (s plusem), uvažovala bych kacířsky o zaúčtování přeplatků do výdajů s minusem. Ostatně kdyby podnikatel býval platil zálohy v přiměřené výši, nevlítly by mu ty přeplatky do příjmů a měl by ve výdajích jen to, co skutečně spotřeboval. Při uplatňování skutečných výdajů by daňový základ samozřejmě vyšel stejně tak i tak, ale při výdajích paušálem tam je určitý rozdíl ;-) Co na toto řešení říkáte, kolegové a kolegyně? :-)
>>>>jestli chcete radu na dálku tak ANO, příjmy z
>>>>přeplatku za elektřinu zdanit. To radím v rámci
>>>>zásady
>>>>opatrnosti. Ale je možné, že to danit nemusíte.
>>> jde o přeplatky za elektriku z podnikání , z
>>>hospody.
>>>Takže přeplatky do přijmu. Diky
>>
>>Jelikož jste platby za elektřinu měla ve výdajích (s
>>plusem), uvažovala bych kacířsky o zaúčtování
>>přeplatků
>>do výdajů s minusem. Ostatně kdyby podnikatel býval
>>platil zálohy v přiměřené výši, nevlítly by mu ty
>>přeplatky do příjmů a měl by ve výdajích jen to, co
>>skutečně
>>spotřeboval. Při uplatňování skutečných výdajů by
>>daňový základ samozřejmě vyšel stejně tak i tak, ale
>>při
>>výdajích paušálem tam je určitý rozdíl ;-) Co na toto
>>řešení říkáte, kolegové a kolegyně? :-)
>****************************************
>Analogie? zaplatím Tondovi zálohu 100 tis na výrobu
>NĚČEHO Tonda mě ji vrátí že se mu nechce makat!
Moc Vás prosím pane Vladimíre o odpověd Ano nebo Ne. Omlouvám se, ale v zákonech se moc nevyznám. Díky
>Je to daň. příjem? §5/6 ZDP
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 3. 2012 7:00
Dobrý den, potřebuju se zeptat.
Výdaje chci uplatňit paušálem.Co vše mám brát jako příjem z kterého budu uplatńovat paušál?
Příklad
1/- Obdržela jsem zálohu na zakázku, ta se nakonec neuskutečnila a zálohu jsem vrátila, mám tuto obdrženou zálohu brát jako příjem?
2/ Dodavatel vystavil dobropis na dodané zboží, peníze mi přišly na účet, je to příjem nebo se to považuje za snížení výdajů. Nejprve jsem zaplatila celou dodávku a nyní se část vrátila?
Co vše mám brát jako příjem, z kterého chci uplatnit paušál?
Díky