Hlavní navigace

513 Reprezentace

  • (neregistrovaný)

    13. 3. 2012 10:08

    Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně daňové (ne)uznatelnosti nákladů. Společnost pořádá kulturní akce. Výdaje za ubytování a občerstvení účinkujících na těchto akcích si dává do nákladů jako daňově uznatelné. Je to v pořádku?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2012 12:20

      alli (neregistrovaný)

      Re: 513 Reprezentace
      A má tyto výdaje započítány do příjmů, které obdrží za akci?

    • 13. 3. 2012 15:43

      Marilka (neregistrovaný)

      Re: 513 Reprezentace
      Děkuji za reakci. Ve výnosech je pouze vstupné (neodpovídá skutečnému počtu návštěvníků) a pronájem několika stánků s občerstvením (obděratel se liší od toho, který poplatníkovi fakturuje občerstvení pro účinkující, které si společnost dala do nákladů). Děkuji.

    • 13. 3. 2012 16:55

      alli (neregistrovaný)

      Re: 513 Reprezentace
      A v tom vstupném máte zakalkulovány náklady na ubytování a občerstvení účinkujících? Máte z těch akcí zisk?

    • 14. 3. 2012 12:47

      Marilka (neregistrovaný)

      Re: 513 Reprezentace
      Do vstupného je zahrnut vstup pro návštěníky, místo pro stan (akce jsou pořádány venku) a doprovodný program včetně vystoupení účinkujících, jejichž občerstvení a ubytování jsou dány do nákladů a brány jako daňově uznatelné). Nejsem účetní, jen se potřebuji dopídit toho, jestli postup zahrnutí ubytování a občerstvení pro účinkující na těchto akcích jsou zaúčtovány správně nebo nikoliv. Děkuji za odpověď.

    • 5. 4. 2013 10:43

      Jxx (neregistrovaný)

      Re: 513 Reprezentace
      dobry den,
      řeším to stejné, přebrala jsem účto a paní před tím účtovala takovéto občerstvení do dané zakázky a vždy k tomu byly výnosy. Já mám ted postup, že pokud se k tomu fakturuje i pro klienty poplatky a účast atd. tak dávám občerstvení do dan. N a hlídám aby to bylo celé v plusu a nebyla na akci ztráta. Pak bych odúčtovala občerstvení na nedaňový účet. Ale mám to vznesene jako dotaz pro daň. poradce, tak uvidím co mi odpoví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).