Hlavní navigace

Příspěvek zaměstnavatele - živ. poj.

  • (neregistrovaný)

    13. 3. 2012 11:56

    dobry den,
    prosim o radu.
    Zaměstnancec má uzavřené nově od března živ. pojišění. Má měsíčně platit stanovenou částku. Zaměstnavatel by mu rád přispěl 2 tis. kč měsíčně. A ted mám otázku. o ty 2 tis. kč bude zvýšena celková platba na živ. pojištění nebo mu můzu udělat o ty dva tisíce nižsí odvod ze mzdy ? To asi nelze, ze ? Musí být o tom sepsaná smlouva s živ. pojišťovnou ? Nebo stačí jen ve směrnici u nás ?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2012 12:16

      anonymm (neregistrovaný)

      Re: Příspěvek zaměstnavatele - živ. poj.
      Pokud bude zaměstnavatel přispívat, musí být oznámeno dotyčné pojišťovně. Uvádí se pod jiným variabilním symbolem. Pak by měl mít ve směrnici ošetřeno. A tyto příspěvky se budou týkat jen zaměstnavatele, kdy mu půjdou do N. Zaměstnance dostane potvrzení o svých zaplacených částkách.Může přispívat až do výše 24 tis.za rok.

    • 13. 3. 2012 12:23

      JPx (neregistrovaný)

      Re: Příspěvek zaměstnavatele - živ. poj.
      Děkuji za odpověd. Něco jsem k tomu našla viz prag. 6 p) do nakladu zaměstnavatele to je odkaz na parag. 24 o te kolektivní smlouvě nebo předpisu ?
      A prosim, pokud zaměstnanec má tu smlouvu např. že bude měs. platit 3000 Kc. Tak se domluvime s pojištovnou. A pak si mužu stanovit, ze z jeho mzdy bude sražka 1000 kc a příspěvek zaměstnavatele 2000 Kc ? A dy dva tisíce jsou max. ,ale může zaměstnavatel je přispívat např. i když si zaměstnanec bude platit 300 kc měsícně ?

    • 13. 3. 2012 13:01

      anonymm (neregistrovaný)

      Re: Příspěvek zaměstnavatele - živ. poj.
      Zaměstnavatel může přispívat i když si zam-c nebude platit nic. Záleží jak to máte ve směrnici.Maximum je za rok 24 tis. A nemá to už v té smlouvě rozděleno na sebe a zaměstnavatele?

    • 13. 3. 2012 13:24

      JPx (neregistrovaný)

      Re: Příspěvek zaměstnavatele - živ. poj.
      Ano, má to už rozdělené, jen on to nevedel,a až ted jsem volala na pojištovnu a tam mi to řekli. Mam od něj pojistku ke smlouvě. Tak vyřešené, jen to bude chtít ještě tu směrnici. Nic jsme takového zatím neměli, tak jdu někde zkusit pohledat nějaký vzor.
      Děkuji moc za rady

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).