Ona to zase taková blbost není ... jak známo existují tu levicové politické tlaky a ty by nejradši omezili podnikání a soukromé vlastnictví vůbec ... a tak postavit jako překážku výkonu podnikání "maturitní zkoušku" by nebylo vůbec na škodu ... legislativně by to snad bylo i průchozí a likvidace drobných živnostníků může vesele začít ...
Tak já bych se rád podělil o zážitek z dnešní akce "založení živnosti volné" nebudu zakládat nové vlákno když je to k tématu. Dnes jsem šel na živnostenský úřad vybaven radami a formuláři z několika zdrojů a jaké bylo moje překvapení když víc než polovina věcí bohužel vůbec není pravdivých a na úřadě mě hned vyvedli na světlo ;)
Výpis z rejstříku trestů - vyhozených 50 kč,- na Czechpointu protože není potřeba úřad si ověřuje údaj elektronicky zdarma. ::)
JRF - k ničemu žádost se vypisuje elektronicky, formulář může posloužit třeba na zabalení svačiny ::)
IČO na počkání - cha chá prej leda ve snu nashledanou pane za 5 dní dřív IČO nebude :-X
Registrace na jednom registračním místě i na OSSZ, FÚ, Zdravotní pojišťovna - nejlepší fór co nám tu kdy kdo řekl pane :'( - takže nic pěkně až mi přijde výpis s IČEm poběhám si ještě zopár úřadů.
No nějak jsem z toho nenabyl dojmu, že by se něco zlepšilo, nicméně co naplat živnostenské oprávnění bude, no a tak si ještě oběhnu zbytek no ;) a to když jsem se před několika týdny rozplýval jak to bude jednoduché před jedním kamarádem a ten se smál, že jsem naivní a měl pravdu postup přesně jak mě řekl on a to se on registroval už před časem a v jiném okresu. Tak buď z nás opět na úřadech dělají blbce no a nebo by se neměli ty informace z internetových stránek (mnohdy i ze stránek samotných úřadů) brát moc vážně ???
Tak přeji všem nerušené podnikání a úřadům zdar ;D
To IČ na počkání ... pochopím ... ale neregistrovat se na FU, OSSZ a VZP ... to bych si nechal rovnou zavolat vedoucí živnostenského odboru, když bych nepochodil ani tam dojednal bych si rande se starostou ... zákon platí už dva roky ... tak jaképak vymlouvání ...
Stačí mrknout třeba na stránky MPO: http://www.mpo.cz/dokument46895.html
To víte na dohady není čas, taky mi není jasné proč třeba ŽÚ v Karlových Varech vystaví i IČO hned, zaregistrují Vás i na ostatních institucích. Asi je to úřad od úřadu a je to opět v lidech. Nejlepší ale je, si na stránky úřadu dát JRF a pak když tam s ním přijdete Vás pošlou do ..věčných lovišť :'(
Dokud lidi sklopí hlavu tak to lepší nebude ... před návštěvou úřadu je nejlepší najít si na stránkách státu jak to má fungovat a klidně si to i vytisknout a jít s tím na úřad ... a pak se domáhat svých práv ... to je jako kdybych řekl, že se mi nelíbí nové DPHáčko tak podle něj nebudu podávat daňové přiznání ... :-D
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 4. 2010 14:49
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Chci si založit volnou živnost, ale kolem prosince(2009) jsem v televizních novinách zaslechl, že od května nebo června (2010), musím pro založení živnosti mít maturitu.
Chtěl bych se zeptat jestli to platí nebo to neprošlo. Nemohu to právě nikde najít a na živnostenském úřadu mi řekli, že zatím o ničem neví.
(TV nova se tedy už nedá vůbec věřit? :) pokud o tom nikdo nic neví )
Zkusím prohledat televizní noviny jestli to někde najdu.