Re: pokl.deník se nerovná účtu 211
Zkuste se podívat, zda máte zaúčtovaný počáteční stav, to bývá častá chyba. Potom projděte předkontace v pokladně, zda nemáte někde předkontaci vynechanou - tedy nazaúčtovanou. Když ani to ne, tak projděte opis účtu 211, zda náhodou není na tento účet účtováno mimo pokladnu, třeba omylem v interním dokladu nebo jinde.
Hezký den a pevné nervy při hledání
Tak přemýšlím, že se to nemůže rovnat. v roce 2008 byla omylem zaúčtována 2x platba na 211. Teď musím udělat ID 311/211. To znamená, že z pokladny (pokladního deníku) mi nic neodejde, ale z účtu 211 se ukrojí, takže fakt nevím, co s tím...Poradíte?
Janča
No pokud jedete v reálu a děláte fyzické inventury pokladny tak se to stát opravdu nemůže (stane se, ale opravíte zavčasu, vetšinou ještě při měsíční uzávěrce). Jak byla opravena chyba na 311 ?Pokud bylo jen účtováno 211/311 bez "pohybu v pokladně, tak jste měli zase odmínusovat 211/311. Pokud byl i v pokladně dvakrát pohyb, tak zase nechápu proč nesedí deník s hlaní knihou
Děkuji. Ano byl to opravdu v pokladně jen pohyb jednou. Šlo o kauci a a účtovalo se:
211/479 zaplacená kauce
311/602 (kauce se stala provizí)
479/311 spárována kauce s 311
ale pak bylo ještě omylem zaúčtování
211/311
takže nyní jsem udělala 311/211 té částky, stačí to tak?
Janča
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2012 10:24
Dobrý den, teď koukám, že stav pokladního deníku se mi nerovná účtu 211 cca o 50 tisíc, nevíte co s tím?
Díky
Janča