Re: dvousměnný provoz
Pochopil bych dvě směny po sobě od Po do Pá.
Proč i So, Ne? Kde se na to vezmou lidi, jak naplánujete nepřetržitý odpočinek v týdnu?
Práce přesčas: § 93 ZP
(1) Práci přesčas je možné konat jen výjimečně.
(2) Práci přesčas může zaměstnavatel zaměstnanci nařídit jen z vážných provozních důvodů, a to i na dobu nepřetržitého odpočinku mezi dvěma směnami, popřípadě za podmínek uvedených v § 91 odst. 2 až 4 i na dny pracovního klidu. Nařízená práce přesčas nesmí u zaměstnance činit více než 8 hodin v jednotlivých týdnech a 150 hodin v kalendářním roce.
Re: dvousměnný provoz
No on si tohle vymyslel zaměstnavatel. Teď je to ještě zajímavější, ranní směna pracuje na 7hod denně a odpolední na 8hod. Víkendy jsou celé přesčasové, s KS nejvíc myslím, že může být 416hod, takže můžou dělat přesčasy než dosáhnou tolika hodin, pak nevím, jak to bude šéf dělat. Zaměstnanci s tím takhle zatím souhlasí, o těch víkendech chodí třeba jen na 4hod. Při kontu pracovní doby 37.75hod budu postupovat jak, když některé odpolední směny třeba zůstanou i o hodinu, dvě dýl? Mám to sečíst za týden a vše co bude nad 37,75hod jde do přesčasu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2012 14:10
Prosím o radu, dvousměnný pracovní režim musí mít stejně dlouhé směny? A pokud jsou na 7,75h denně dvě směny po sobě od Po-Ne, jak mám rozvrhnout? Firma si vymyslela dvousměnný provoz a víc ji nezajímalo a já s dvousměnným provozem dělám poprvé a vůbec neznám, co jak může být a mám v tom trochu chaos, moc děkuji za bližší informace, jak nejlépe směny rozvrhnout a jestli můžou mít zaměstnanci přesčasy, moc děkuji za každou radu!