Dobrý den, detaily k podmínkám poskytnutí dotace vám v tomto případě nejlépe zodpoví váš úřad práce. Podmínky jsou totiž do jisté míry na něm a jeho prioritách.
Opravím jen jednu nepřesnost ve vašem dotazu - i když jste na rodičovské, příjmy samozřejmě běžně daníte jako jakýkoliv jiný podnikatel.
Jinak jsme o tomto tématu nedávno publikovali článek:
http://www.podnikatel.cz/clanky/jste-v-evidenci-uradu-prace-ctete-jak-zacit-podnikat/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 1. 2012 9:05
Dobrý den. Jsem na úřadu práce a zvažuji že budu podnikat. Chtěl bych zažádat o dotaci z úřadu práce na rozjezd podnikání.
V podmínkách ale je to, že musim nejméně dva roky podnikat vtom oboru.
Zajímá mě ale, jestli můžu k tomu ještě pracovat. Třeba když se rozjezd nepovede, nebo zprvu bude slabší, že bych k tomu ještě pracoval?
A druhá podobná otázka. Manželka pracuje ve velké firmě na důležité pozici. Jsme ale v očekávání a tak pujde na mateřskou. Ale muže se dost dobře stát, že ji nejspíš v práci budou postrádat a já budu muset zůstat doma s dítětem. Můžu tedy dostat dotaci na podnikání, vesele si ty dva orky podnikata ktomu být ještě na rodičovské dovolené? Na rodičovské můžu podnikat jak chci a dokonce po tu dobu nemusíma ani danit příjem. Pro získání dotace musím podnikat dva roky. Ale nepíše se už nic otom, že bych nesměl podnikat ještě v dalších odvětvích, pracovat nebo být na rodičáku.
Máte stím nějakou zkušenost?
Děkuji