Zkuste se poptat tady: www.poradnaveritele.cz - specializují se na podobné lumpárny, jakou popisujete a radu poskytnou ZDARMA - mně už pomohli a musím říct, že jsem díky nim z podobného "podnikatele" vyrazila víc jak 100.000 Kč, které jsem v duchu už odepsala, protože se se mnou dlužící firma víc jak rok vůbec nebavila. A to všechno hezky právnickou cestou... a šlo to překvapivě rychle! no a nakonec ještě zaplatil soudní poplatky a mého advokáta... vypadá to, že se u nás začíná něco dít a soudy začínají asi i pracovat :-)
Dobrý den ,opravili jsme zákazníkovi auto v 6/2007 ,zaplatil 1/3 faktury a dále se nemá k další platbě i po několika
upomínkách se nám vracejí doporučené dopisy nedoručené. Je možné použít elektronický platební příkaz
popř.nějaké další možnosti ?
děkuji Vejsada Jaromír
dobrý den, platební rozkaz je ve vašem případě ideálním nástrojem - připravte si však všechny podklady - předávací protokoly, faktury, objednávky atp. zároveň vám doporučuji příliš neotálet s podáním, protože se vám blíží promlčení faktury - to je v obchodním styku 4 roky od termínu splatnosti faktury - tedy ve vašem případě za cca 3/4 roku. Navíc se nyní uvažuje o zdražení soudních poplatků - o kolik, to se zatím neví, ale vypadá to až na trojnásobek současné částky. Nyní to jsou 2% z žalované sumy. Rozhodně na nic nečekejte a jednejte, tento způsob vymáhání pohledávek funguje. Doporučuji však pro tyto kroky zkušeného advokáta - máte jistotu, že je vše právně OK. A jsou k dispozici i poradny, kde za služby advokáta nic neplatíte - což je naprosto ideální! :) To byl taky můj případ...
Dva roky mi odběratel nezaplatil a nekomunikoval se mnou - po podání elektronického platebního rozkazu jsem měla peníze na účtu do 3 měsíců, protože dotyčný nechtěl tahanice po soudech. ;) přeji hodně štěstí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 4. 2010 21:28
je nejaká legalna možnost jak dostat peníze od nekoho pre ktoreho som ako osvč pracoval a pri platbe hotove mi bolo zdelene ze dostanem 20%a zvyšok si nechá pretože ak nie nedostanem nic.urobil to v prítomnosti sekretarky a neurobil to prvy raz a takhe jedna aj so svojimi zamestnanci které nabere s uradu prace a po 1-2mes.prepustí s pulkou vyplaty.ja som pracoval sčasti v jeho prostorech a sčasti jezdil na montáze s jeho zamestnanci.tak nevim zda mne jako porušovatele zakonu o švarcsystemu vubec zakon proti takýmto lidem chráni