Re: Ještě jednou Licence z Austrálie
Podle smlouvy o zamezení dvojího zdanění má ČR právo na 10% z částky zaplacené licence. Měla byste se podívat do smlouvy na definice licenčních poplatků, jestli to, co platíte odpovídá definici ve smlouvě. Pokud ano, zaplatíte do Austrálie 90% z částky a 10% odvedete FÚ. Vyplníte oznámení o srážkové dani. FÚ Vám po zaplacení vydá potvrzení o zaplacení srážkové daně, které zašlete do Austrálie a Váš dodavatel si to zohlední ve svém daňovém přiznání. Pokud si s tím neporadíte, je lepší kontaktovat daňového poradce.
Re: Ještě jednou Licence z Austrálie
Je potřeba opravdu nejprve číst smlouvu o zamezení dvojého zdanění, určit, zda licenční poplatky nejdou k tíži stálé provozovny (tam se postupuje jinak), zda jsou v některé z kategorií stanovené čl. 12.
Vyloučit také, zda nepatří do kategorie zisků podniku,čl. 7 .
Pokud tam do čl. 12 skutečně spadnou, pak je nutné se podívat teprve do daně z příjmu (smlouva o zamezení a její ustanovení mají přednost), jak je upraveno. Následně už pak postupujete viz výše.
Pokud tomu chcete porozumět, půjčte (nebo kupte - ale je drahá) si modelovou smlouvu OECD s komentářem, tam je to celkem podrobně vysvětleno.
Licence z Austrálie Moc oběma děkuji!
Díky za podrobnější výklad, ale i tak mám hlavu jako balon. Zkusím dále pátrat a konkrétně případ prověřit u daň.odborníků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
16. 4. 2012 21:58
Dobrý den. FA z Australie na licenční poplatky. Udělám revers x charge a bude v řádku 12a 43.Myslíte že označení ACN+ 9 místné číslo je daňové číslo subjektu? Není tedy rezidentem v ČR. "Any tax applicable is customer´s responsibility" - je věta z přijatého dokladu - znamená to :zákazníci použijí daně dle své zodpovědnosti? Ale je to k DPH nebo srážkové dani? Ať čtu, jak čtu jsem z toho výroku tulpachová. S Australií má ČR smlouvu o zamezení dvojího zdanění, ale stejně tomu výkladu nerozumím. Promiňte mi moji neznalost, ale, pokud se chci dostat do problému asi potřebuji "jasnou polopatickou" a tu mě ZDP ani Smlouva teda moc nedává. Děkuji za trpělivost a rady. Pomůže mi ještě někdo dostat se k "jádru pudla?"