Re: kvalifikační dohoda - úhrada zam-cem
Dohoda je velmi obecná, přiznává nároky dle ZP (zejména studijní volno s náhradou mzdy) a taky obsahuje závazek setrvat v zaměstnání 1 rok po řádném ukončení studia - pokud nebude dodrženo, tak závazek uhradit zaměstnavateli vynaložené náklady. Maximální výše je také uvedená, ale té zatím není dosaženo, ani když započítám hrubou náhradu mzdy s pojistným. Nemáte s tím někdo praktickou zkušenost? předem moc děkuji
Řeším stejný problém - už jste se dopátrala výsledku?
No, já už se dopátrala. Srazili jsme zaměstnanci částku vyplacenou jako náhradu za dny studijního volna (podle docházky), tuto částku jsme navýšili o odvedené Sp a ZP za firmu. Školení u nás nebylo žádné. Jen ty náhrady. Žádné zasahování do starých mezd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 5. 2012 15:59
Dobrý den, mám sjednanou kvalifikační dohodu, pokud nedodržím závazek setrvání v PP po stanovenou dobu, jak se vypočítají náklady - tj. kolik budu zaměstnavateli vracet? Je mi jasná poměrná část u školného apod., ale nevím, jak to bude s vyplacenými náhradami mzdy za dny studijního volna (tj. byla jsem ve škole či na zkoušce a dostala zaplacenou náhradu mzdy) - postupuje se jako u přečerpané dovolené, tj. stanou se tyto dny neplaceným volnem a vrátím tedy jen čistou mzdu? Nebo to vůbec nepůjde přes výplaty a jen uhradím zaměstnavateli hrubou výši náhrad a pojistné, které on odvedl? Předem děkuji