Dobrý den,
dohody pro účely nemocenského pojištění (a tím i důchodového a zdravotního) zúčtované v jednom měsíci se sčítají pouze u stejného zaměstnavatele. Je tedy možné uzavřít více dohod s různými zaměstnavateli v jednom měsíci. Pokud u žádného z nich zúčtovaná měsíční odměna nepřesáhne limit 10 000 Kč, nebudou podléhat odvodům pojistného.
Samozřejmě je nutné po skončení zdaňovacího období podat daňové přiznání.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
21. 1. 2012 16:36
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Ačkoliv mi dotaz připadá banální, nikde jsem nenašel odpověď. Pracuji jako student na DPP a nerad bych musel platit sociální a zdravotní, když to není vyloženě nutné. Jde tedy o toto:
Pokud mám podepsané DPP u několika firem, tak se můj dosažený výdělek, sčítá ze všech dohod v období a průměruje na měsíc, nebo pouze z dohod pro jednoho "zaměstnavatele"? Ve druhém případě to chápu, v tom prvním mi to přijde jako subjektivní i objektivní komplikace :)
Daňové přiznání si podávám sám z potvrzení o zdanitelném příjmu.
Doufám, že po Vás nechci příliš. Každopádně děkuji za jakoukoliv odpověď.
S pozdravem,
Vejskal Matyáš