Počkej si do osmnácti. Nápady nejsou všechno, máš vytvořenou představu o tom, jak tvoje podnikání bude fungovat? Máš přehled o tom, jak funguje podnikání na ŽL nebo v s.r.o.? Připravil sis business plan a porozhlédnul ses po trhu, konkurenci etc.?
Dobré nápady často končí špatně kvůli mizerné přípravě, v praxi zjistíš, že spousta věcí nefunguje, jak si představuješ a je dobré se alespoň trochu nejdříve připravit.
není možné mít společnost v 17 letech, protože i veškeré anonymizační procedury jsou vázany na způsobilost k právním úkonům.
je ovšem možné řídit firmu souborem mandátních a zajišťovacch (příkazních) smluv, které připodepíše váš zákonný zástupce.
cituji živnostenský zákon:
Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami, pokud tento zákon nestanoví jinak, jsou:
a) dosažení věku 18 let,
b) způsobilost k právním úkonům,
c) bezúhonnost.
Není tam plnoletost, ale věk 18 let ... což je rozdíl ...
A mimochodem řekni mi jak jinak se nechat zplnoletnit než právě sňatkem?
Žádám odkaz na přesný paragraf zákona ... a nebo si nevymejšlet ...
Protože žádný takový paragraf neexistuje ... stačí si přečíst § 8 občanského zákoníku:
(1) Způsobilost fyzické osoby vlastními právními úkony nabývat práv a brát na sebe povinnosti (způsobilost k právním úkonům) vzniká v plném rozsahu zletilostí.
(2) Zletilosti se nabývá dovršením osmnáctého roku. Před dosažením tohoto věku se zletilosti nabývá jen uzavřením manželství. Takto nabytá zletilost se neztrácí ani zánikem manželství ani prohlášením manželství za neplatné.
Ve Spojeném království můžeš vlatnit společnost Ltd a dokonce být ředitelem. Musíš splnit podmínku, že jsi schopen funkci ředitele vykonávat (umíš číst a psát). Tisice studentů z celého světa, kterým je 15, 16 nebo 17 roků jsou úspěšnými podnikateli ve Spojeném království. Prostě se nevaž na Česko a odvaž se. Odvážným štěstí přeje. Navštiv náš web.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
28. 4. 2010 14:45
Dobrý den, zajímá mě možnost podnikání v 17ti letech je to nějak možné? Mám v hlavě spoustu dobrých nápadů ale čím dřív začnu tim samozřejmě líp. Je možné mít firmu i když nejsem plnoletý? Třeba i někde v zahraničí. Vyřešilo by můj problém založení anonymní společnosti? Děkuji za odpověď.