Přenesená daňová povinnost

• (neregistrovaný)

23. 1. 2012 19:45

Dobrý den

Jsem OSVČ mám živnostenské oprávnění na provádění Přípravné a dokončovací stavební práce, specializované stavební činnosti. Momentálně provádím zemní práce a výkopy pomocí bagru a to pri vystavbe kanalizace (42.21-Inženýrské sítě pro kapaliny)
      Od 1.1.2012 vyšel v účinnost pokyn o Přenesené daňové povinnosti. Nějak mi není jasné, co to znamená konkrétně pro můj případ. Momentálně pracuji na výstavbě nové kanalizace v obci Oslavice u města Velké Meziříčí.  Jsem poslední v řetězci,  provádím na objednávku práci a fakturuji firmě, která je najatá na realizaci (nějaké malé firmě s.r.o.), tato firma fakturuje akciové společnosti, která vyhrála konkurz pro výstavbu.

Vztahuje se tedy na mě přenesená daňová povinnost ?? A co to konkrétně pro mě znamená?? Jak mám postupovat při fakturaci s DPH??
    Děkuji za Váš čas.
    S pozdravem
    Jakub Macourek

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2012 20:32

bez přezdívky

Jste-li plátce DPH a provádíte práci na objednávku pro plátce DPH potom ano, vztahuje se na Vás přenesená daňová povinnost. Budete fakturovat bez DPH a Váš odběratel (plátce DPH) za Vás daň vypočítá a odvede. Vše je popsáno v článku Přenesená povinnost k DPH v příkladech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).