Re: snížení mzdy
Rozhodně bych si nikdy nedovolila "upravovat" mzdu podle toho, jak si zam-ec řekne...., to se, jak píšete, většinou obrátí proti vám...takže počkám, co na to vedení a zbytek mě v podstatě nemusí zajímat....ZP, SP a daň odvede ten přemluvený a jak si to srovnají mezi sebou mně nemusí zajímat...
Re: snížení mzdy
jestli chce snížit radikálně mzdu kvůli určení výživného (třeba až na zaručenou mzdu), tak třeba bude soud zajímat, proč zrovna nyní má tak nízkou mzdu, když před tím ji měl třeba nadstandardní
a výživné mu bude moci být vypočtené z částky, kterou by měl dosáhnout, kdyby pracoval jako dřív
rada: plaťte to, co máte v podkladech
nějaké čachry machry se mohou obrátit proti zam-teli, kdy se třeba dotyčný začne za nějakou dobu domáhat doplacení nevyplacené mzdy ,na kterou měl nárok
a od zam-ce, který na ni neměl nárok, ale vyplatili jste mu ji, tak od něho ji nedostanete zpět
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 6. 2012 14:44
Dobrý den,
jeden zam-ec za mnou přišel s tím, že potřebuje mít v nejbližších měsících co nejnižší výplatu (z důvodu stanovení výživného). Vzhledem k tomu, že dostává nějaké odměny, dohodl se s jiným zam-cem, že by jeho odměny dostal on a pak by si to mezi sebou finančně vyřídili. Druhému zam-ci to samozřejmě taky "vyhovuje", pže má před důchodem....Co si o této situaci myslíte? Mně je to "proti srsti", odkázala jsem ho na vedení firmy ať si to tam vyřídí a já zpracuji vše podle podkladů, které dostanu.