Re: hrubé porušení pracovní kázně
Tak prosím Vás, je vidět, že tazatelka v tom plave a že v §55 se píše o porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem, ne o kázni, a že si plete výpověď s okamžitým zrušením. Za toto už jste jí vyčinili dost. Ale mě by taky zajímalo, jak byste to řešili. Mě, být tím zaměstnavatelem, by taky naštvalo, kdyby mně toto zaměstnanec provedl. Asi by to dostal sežrat nebo by rovnou letěl. Teď je otázka, jak to udělat, aby to bylo podle zákona.
Re: hrubé porušení pracovní kázně
>>>>jestliže máte ve firmě na starosti personalistiku,
>>>>tak
>>>>chraň pámbu Vaši firmu.co to je hrubé porušení pr.
>>>>kázně? co to je okamžitá výpově´d? /zlej sen).
>>>par. 55 ZP správná otázka co se rozumí hrubé porušení
>>>pr. kázně?
>>Kde vidíte v ZP slovo kázeň ?
>
>Tak prosím Vás, je vidět, že tazatelka v tom plave a
>že v §55 se píše o porušení povinnosti vyplývající z
>právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci
>zvlášť hrubým způsobem, ne o kázni, a že si plete
>výpověď s okamžitým zrušením. Za toto už jste jí vyčinili
>dost. Ale mě by taky zajímalo, jak byste to řešili.
>Mě, být tím zaměstnavatelem, by taky naštvalo, kdyby mně
>toto zaměstnanec provedl. Asi by to dostal sežrat nebo
>by rovnou letěl. Teď je otázka, jak to udělat, aby to
>bylo podle zákona.
a co chcete řešit, když v pr. řádu mají"v pracovním řáde máme napsané, že za hrubé porušení
>>>>>>kázně je bráno zneužití firemních informaci", o co se pak může zam-tel při rozhodování opřít?
Jestliže zam-nec nabídl, že udělá práce levněji, ale neudělal to, tedy nezpůsobil zam-teli žádnou škodu zpracováním té části zakázky, tak podle mne v žádném případě nelze aplikovat § 55. To, že zneužil informace firmy takovýmto způsobem je podle mne pouze na pís. upozornění a případnou výpověď v budoucnu.Tím že se nabídl a neuděšlal tu práci, neporušil ani § 304 ZP, tak co jiného chcete řešit, já jinou možnost nevidím.
a ohledně toho vyčinění, jestliže tazatelka je na pozici, kde může rozhodovat o výpovědi nebo ok. zrušení PP, tak to bez nějakých emocí vidím s jejími-ne-znalostmi jako katastrofu. A pokud svou totální neznalost ZP chce řešit zde, tak to podle mne zásadně odporuje zaměření a pravidlům tohoto fóra. Nikdo asi nemá čas ani chuť jí tady dělatzákladní školení o věcech, které k takovým rozhodnutím a postupům musí bezpodmínečně znát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 6. 2012 14:59
Dobrý den,
v pracovním řáde máme napsané, že za hrubé porušení kázně je bráno zneužití firemních informaci
dále v pracovní smlouvě máme napsáno, že zaměstnanec nemůže provádět výdělečnou činnost shodnou s předmětem podnikání zaměstnavatele bez jeho souhlasu
jsme stavební firma, zaměstnanec pracoval na zakázce u investora a investor měl zájem ještě o nějaké drobné stavební úpravy, které jsme nacenili,ale nakonec nerealizovali
teď jsme se dozvěděli, že zaměstnanec se nabídl, že je udělá sám a levněji - jedná se o hrubé porušení,mohu tedy dát výpověď okamžitě? můžete mi napsat případně odkaz na zákon, děkuji