Re: Odstupné, dovolená a průměrný plat
Ano nárok má na 6/12, ale tady se, myslím, nepíše, kolik čerpal dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
3. 7. 2012 11:46
Dobrý den, máme zaměstnance, který u nás skončil dohodou k 30.06.2012 pro nadbytečnost. Dohodli jsme se koncem května, tzn. na jednom platu a odstupném ve výši třech platů. Zaměstnanec na základě našeho rozhodnutí již v červnu nechodil do práce. Já mu nyní vytvořím mzdu na základě průměrného měsíčního platu a k němu mu ještě dám tři jako odstupné. Zajímá mě, jakým způsobem se vypočítá ten PRŮMĚRNÝ plat? Na základě průměru na hodinu, či na základě průměrného výdělku? A ty se pak vynásobí počtem prac. dní v měsíci? Zaměstnanec měl měsíční mzdu, ne hodinovou.
Další problém mám u tohoto zaměstnance s dovolenou, která se mu automaticky pokrátila, a tak je nyní tento zaměstnanec dva dny v mínusu. Za normálních okolností by je musel doplatit, ale jak to je, když byl svým způsobem odejit? Stejně?
Děkuji za odpovědi.