Re: co znamená DEPONACE mzdy?
Pouze strhnout částku a ponechat ve firmě, neodesílat. Takto postupovat každý měsíc, dokud nepřijde nabytí právní moci - pak se exekutorovi odešlou sražené částky najednou a pokud není ještě exekuce doplacená, odesílá se poté aktuální srážka již každý měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 7. 2012 9:15
Dobrý den, přišel nám exekuční příkaz na srážky ze mzdy - přednostní pohledávka - oprávněná osoba - VZP. Je zde napsáno, že sražené částky mám poukazovat na účet soudního exekutora od okamžiku, kdy nám bude doručeno vyrozumění o nabytí právní moci. Toto doposud nedorazilo. Budu teď provádět výpočet mezd za červen. Dočetla jsem se, že prostředky pro exekutora budu DEPONOVAT. Znamená to tedy, že vypočtenou částku budu zadržovat (nevyplatím je zaměstnanci) a až přijde nabytí právní moci, pošlu celou deponovanou sumu najednou na účet soudního exekutora? Dělám esekuci mzdy poprvé, nerada bych udělala chybu. Výpočty mám již nastudované, nevím jen kdy poukázat sražené částky. Děkuji za odpověď