Kontrola zakázek

• (neregistrovaný)

4. 7. 2012 12:19

Prosím o zkušenosti od jinud:
    účtujeme na zakázky-máme jich poměrně hodně - některé jsou stokorunové, jné tisícové, desetitisícové...
    jde mi o to, že příslušní odpovědní zaměstnanci si tyto zakázky nekontrolují takže se tam objevují chyby - spíše záměny pokud jde o spotřebu materiálu, vyúčtování mezd - když je zakázka menší tak tam třeba nejsou mzdy, protože uvedeny jsou na některé větší apod. Snažím se aby si toto kontrolovali průběžně a opravovalo se on-line. Ale vždy narazím na odpověď, to neřeš, to je asi jinde, chlapi to nenapsali uvedeli to asi na jinou zakázku a proto to tam ta paní která to zadává nemohla naúčtovat apod. výmluvy. Pak přijde závěrka a audit a nedokončená výroba a kontrola zakázek a já vypadám jak tydýt a je mi hamba za ně že je v tom nepořádek. Už jsem to říkala i mému nadřízenému ale prostě se nemůžu domoci nějaké nápravy. Některá zakázka je potom ve velkém plusu, některá v mínusu. V globále je asi jakž takž dobře ale z hlediska uzávěrkových operací-např. nedokončené výroby na rozpracovnaých zakázkách je to prostě špatně.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2012 12:24

v.e.n.d.y.

Re: kontrola zakázek
      Rozumím Vám, ale tady nic nevymyslíme. Je nutné řádně vysvětlit majiteli či šéfům, jaké dopady má lajdácké zadávání údajů do systému a jaké to činí potíže. Bez jejich zásahu, včetně nějakých sankcí těm zaměstnancům, kteří nechápou, proč je to důležité, to asi nepůjde. Nám nařídil přímo finanční úřad, že máme povinnost sledovat náklady a výnosy na jednotlivé zakázky, takže předpokládám,že si to přijdou zkontrolovat a prostě se tu musíme snažit všichni to mít dobře. Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).