Obsah práce ve 2 měsíční výpovědní lhůtě

• (neregistrovaný)

12. 7. 2012 11:38

Dobrý den, chtěla bych poprosit o informaci. Se zaměstnavatelem po návratu z RD budu rozvazovat PP- výpověď z důvodu nadbytečnosti, domluvili jsme se na 3 měsíčním odstupném a nyní řešíme 2 měsíční výpovědní lhůtu. V pracovní smlouvě mám uvedeno administrativa a mojí náplní práce bylo veškeré účetnictví firmy. NA mojí pozici je jiný zamětnanec, tudíž pro mne není práce dle smlouvy.
    Zaměstnavatel mi navrhuje vykonávat ve 2 měsíční výpovědní lhůtě "pomocné práce". Předpokládám, že tyto práce s účetnictvím nebudou mít nic společného. V případě, že během těchto 2 měsíců do práce docházet nechci, tak mi pokrátí odstupné o 1 měsíc (tudíž výplata 2 měsíce odstupného) a 2 měsíce plat (minimální, dle smlouvy). Myslím si, že na to nemá nárok. Jak to tedy prosím je?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 7. 2012 12:38

Katka2 (neregistrovaný)

Re: obsah práce ve 2 měsíční výpovědní l
      Krátit odstupné vám nemůže. Jestli vy do práce chcete nebo ne není podstatné. Může vám dát na práci cokoliv, co se vejde do pojmu administrativa.

• 12. 7. 2012 13:34

RenataH (neregistrovaný)

Nechcete chodit do práce ? Pokud nebudete chodit do práce, může se stát, že vás vyhodí podle §55 ZP, pro hrubé porušení prac.povinností, bez jakéhokoliv nároku na odstupné, i na podporu.

• 13. 7. 2012 6:51

xy5

pokud máte ve smlouvě, že jste administr. prac., pak jsou i pomocné práce v administrativě pokryté, takže budete chodit do práce, vykonávat svoji práci a pak skončíte
      pokud do práce chodit nebudete, můžete skončit s § 55 a bez příp. podpory v nezaměstnanosti

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).