Dobrý den,
dohodu o provedení práce daní zaměstnavatel. U jednoho ze zaměstnavatelů v jednom kalendářním měsíci podepíšete daňové prohlášení (zřejmě máte podepsáno u zaměstnavatele v klasickém pracovním poměru). Zde můžete uplatnit slevy na dani. U ostatních zaměstnavatelů bude DPP zdaněna konečnou srážkovou 15% daní do 5 000 Kč a nad 5 000 Kč zálohovou (opět 15%) daní. Rozdíl je v tom, že zálohovou daň je nutné vyúčtovat. Na konci roku podáte daňové přiznání na základě potvrzení o zdanitelných příjmech od všech zaměstnavatelů.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
24. 1. 2012 18:19
Dobrý den,
jsem zaměstnanec a je mi nabídnuta práce na DPP, ale u jiného zaměstnavatele. Pokud dostanu odměnu na DPP do 5000Kč u jiného zaměstnavatele, musím odvádět daně?jak vysoké a přes kterého zaměstnavatele? pokud dostanu odměnu 5000, kolik mi bude vyplaceno na DPP? a pokud mi nabídne ještě DPP i můj zaměstnavate u kterého jsem na zaměstnanecký poměr, kde to hlásím či jak mám postupovat? Co tedy, když jsem zaměstnanec a ještě budu mít např. 3 DPP, jedno u zaměstnaneckého poměru u mého zaměstnavatele a dvě u každého jiného zaměstnavatele?Kde hlásit, kde danit a danit vůbec?
Těším se na odpověď Juričková