Re: Jak účtujete obaly??
Já to dělám jako vy. Napíšu je jako další položky do FP.
Např.:
poskytnutá záloha na vratné obaly 600,- 314/321
vrácená záloha na vratné obaly -600,- 314/321
Nevím, jestli účtovat na 314 (jako zálohu) nebo 501 (jako obaly), ale v konečné fázi je to jedno, protože se to vynuluje.
Re: Jak účtujete obaly??
Moc děkuji, sice této firmě vedu daňovou evidenci, ale dělám i účto, takže z Vaší odpovědi usuzuji, že mám vše v pořádku, do základu daně mi to vstupuje dobře, jen jsem chtěla mít jistotu, že nemusím vystavovat zvlášť příjmový a zvlášť výdajový doklad. Děkuji velmi pěkně a přeji krásný večer Markéta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2012 18:37
Dobrý podvečer, pěkně prosím o radu.
Nakupujeme zboží pro restauraci včetně obalů, na jednom dokladu je i platba i vratka za obaly. Vzhledem k tomu, že vratné obaly podléhají dani z příjmu, musí se účtovat, i když se příjem a výdej rovná 0,- Kč. Program POHODA mi umožňuje účtovat na jeden výdajový doklad pomocí položek více operací, rozúčtuji zboží a přijaté obaly kladně a vrácené s mínusem, ve finále vyjde součet položek přesně jako na dokladu. Může to tak být nebo musím zvlášť výdajový doklad na zboží a přijaté obaly a zvlášť příjmový doklad na vrácené obaly???
Moc děkuji, hledala jsem k tomu něco na webu, ale nic jsem nenašla. Markéta