Hlavní navigace

Prohlášení

• (neregistrovaný)

23. 7. 2012 9:12

Zaměstnanec udělal zápis v prohlášení o řádném ukončení studia dcery 30.6.2012 s tím,že se dcera bude registrovat na úřadu práce i když jsou to její poslední prázdniny. Jak má mzdová účetní poznat potom, že nebyly naplněny skutečnosti kdy již pracovník nemá nárok na daňové zvýhodnění. Stačí potom čestné prohlášení nebo lépe odebrat daňové zvýhodnění s tím,že si zaměstnanec může podat sám daň. přiznání? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2012 9:27

jasná (neregistrovaný)

Re: Prohlášení
      To, že bude registrovaná na ÚP neznamená, že nebude rodič mít nárok na daňové zvýhodnění. Nárok na daňové zvýhodnění by rodič neměl, pokud by dítě pobíralo podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci.

• 23. 7. 2012 9:54

S. (neregistrovaný)

Přesně to jsem měla na mysli. Podporu zřejmě pobírat nebude ale jak mám zjistit,že nebere celý měsíc podporu při rekvalifikaci. A což kdyby měla třeba od 1.8. celý měsíc zaměstnání. Vždyť pokud mám správné informace, tak by stačilo se zaregistrovat se naÚP až 1.9. Děkuji

• 23. 7. 2012 10:09

Líba (neregistrovaný)

Já bych se spokojila s tím, co mi zaměstnanec podepíše v prohlášení. Manželova mzdová chtěla vždycky podepsat čestné prohlášení, že dítě nebylo celý měsíc .....

Úřad práce může vystavit potvrzení, že podporu nepobírala, ale zdá se mi to zbytečné.

• 23. 7. 2012 10:21

S. (neregistrovaný)

Děkuji Vám za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).