Hlavní navigace

Doklad o výši příjmmu

• (neregistrovaný)

25. 7. 2012 8:59

Dobrý den! Zaměstnanec mi donesl formulář Doklad o výši příjmu ohledně žádosti o přídavek na děti. Mohl by mi d tím někdo poradit- budu ho vyplňovat poprvé.
    1/Rozhodné období bude asi 2010.
    2/Zaměstnanco budu vyplňoval asi až tabulku D1.
    3/Příjem za rok je příjem btto?
    4/ Vyplňuji i úhrn pojistného? To je částka, kterou ze mzdy platií zaměstnanec na SP?
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2012 9:18

jasná (neregistrovaný)

Re: Doklad o výši příjmmu
      Nemám ten tiskopis před sebou,ale myslím, že vám jde o tiskopis Doklad o výši ročního příjmu.
      Vypisovat budete D1, rozhodné období by mělo být 2011, ale to by tam již měl mít vypsané, za který rok chce potvrdit. Ten, kdo podává daňové přiznání, vypíšete mu pouze do ap) pojistné, které on si ze své mzdy zaplatil. Pokud daň. přiznání nepodával vypíšete a1)-čistá mzda mínus daňový bonus plus vratka daně (bez bonusů) z RZD. ab) pokud byl nemocný, vypíšete náhradu v době nemoci.

• 25. 7. 2012 9:51

kkk (neregistrovaný)

Moc děkuji. Takže mu vypisuji jenom čistou mzdus vratkou daně(daňový bonus neměl) do kolonky a1 a to je vše? Nemocný nebyl.
      Na Soc. chtějí rok 2010

• 24. 9. 2012 9:53

lucík1601 (neregistrovaný)

Když přišla kolegyně, že chce vyplnit výše uvedený doklad tak jsem postupovala takto. Podávala daňové přiznání sama.Vyplnila jsem pouze ap) pojistné za daný rok (podle zjištěných informací že to v tomto případě jako jediné mám vyplnit).Za 2 dnyi přisla kolegyně že musím ještě vyplnit a1). že ji řekli na úřadě že to mám špatně. Můžete mi prosím poradit zákon nebo kde je písemně uvedeno jak se to vyplňuje.nechci to dneska vyplnit zaše špatně,protože dnes to vypl'nuji kolegyni,která když člověk udělá chybu,ráda ponižuje i když tomu sama nerozumí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).