Hlavní navigace

Souhrnné hlášení k DPH

• (neregistrovaný)

27. 7. 2012 11:51

Dobrý den, může mi FÚ udělit penále z prodlení za neodevzdání včas SH k DPH?
    Konkrétně - firma je čtvrtletní plátce DPH a v měsíci dubnu došlo k plnění do EU. Hlášení se zapomnělo odeslat.
    FÚ mne na to upozornil telefonicky, jak bylo odesláno DPH za II. čtvrtletí.

Děkuji za odpověď.

Kája

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 7. 2012 15:14

Pettra (neregistrovaný)

Re: Souhrnné hlášení k DPH
      Znám případ, kdy se doposílávalo 11 SH k DPH zpětně (nezachytili včas legislativní změnu) a žádné penále nebylo předepsáno. Také z FÚ upozornili na chybu telefonicky. Hlavní je, že se žádným způsobem neměnila daňová povinnost.

• 27. 7. 2012 15:33

Maxx (neregistrovaný)

§250 daňového řádu

Dostala jsem pokutu za nepodání nulového vyučtování srážkové daně v řádném termínu.

• 30. 7. 2012 11:36

Strejda Zdenda (neregistrovaný)

Děkuji, zřejmě záleží na přístupech FÚ. Myslím si, že když se vše platí včas, tak by to mohli přejít. Pokud to bude s pokutou, firma to těžko rozdýchá, hlavně manželka majitele.
      S ní jsou věčně problémy. Kdo nic nedělá, nic nepokazí.

• 31. 7. 2012 8:57

HP (neregistrovaný)

§250 daňového řádu:
      (2) Plátci daně vzniká povinnost uhradit pokutu, nepodá-li hlášení, vyúčtování, následné hlášení nebo dodatečné vyúčtování, ačkoliv měl tuto povinnost, nebo učiní-li tak po stanovené lhůtě, a toto zpoždění je delší než 5 pracovních dnů, ve výši 0,05 % z celkové částky daně, kterou byl povinen v hlášení nebo vyúčtování uvést za každý následující den prodlení, nejvýše však 0,5 % z celkové částky daně, kterou byl povinen v hlášení nebo vyúčtování uvést....
      Povinnost tedy vzniká ze zákona, takže ji správce daně musí vyměřit. Samozřejmě, že minimální částka je 500,- Kč.

• 30. 7. 2012 11:33

Strejda Zdenda (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).