Hlavní navigace

Dodatková dovolená

• (neregistrovaný)

2. 8. 2012 12:25

Můžete mi poradit s nárokem na dodatkovou dovolenou za rok 2012, když zaměstnankyně je od 1.1.2012 na mateřské dovolené a po skončení MD si požádala o čerpání dovolené. Vznikne této zaměstnankyni nárok i na celou dodatkovou dovolenou za rok 2012? (jde o dodatkovou dovolenou dle §215)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2012 13:20

all (neregistrovaný)

Re: dodatková dovolená
      To snad nemyslíte vážně, že ne ? V odstavci 1 je zcela jasně psáno, za jakých podmínek dodatková dovolená náleží. A mateřská nebo rodičovská dovolená tam zcela jistě není.

• 2. 8. 2012 14:00

děkuji za odpověď (neregistrovaný)

Myslela jsem to vážně. Řeším dodatkovou dovolenou poprvé a proto se ptám. Když se podle §216 doba čerpání mateřské dovolené posuzuje jako výkon práce pro účely dovolené, nebylo mi jasné, jestli se to vztahuje i na dodatkovou dovolenou u zaměstnanců zařazených na pracovní pozici zahrnuté do prací zvlášť obtížných.

• 2. 8. 2012 14:35

all (neregistrovaný)

Ale v vámi citovaném § 215 je to napsané, takže jsem předpokládala, když ten § znáte, že jste ho i četla. .....Pracuje-li zaměstnanec za podmínek uvedeních ve větě první jen část kal. roku, přísluší mu za každých 21 takto odpracovaných dnů 1/12 dodatkové dovolené.
      Čili náleží jen za dobu, kterou v těch podmínkách skutečně odpracuje, nemůže tam být žádná náhradní doba, proto je to dodatková dovolená - za práci ve zvlášť obtížných podmínkách.

I když teď mě napadá (pokus o vtip), že mateřská a rodičovská je taky někdy práce v "obzvlášť obtížných"podmínkách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).