Re: student
"Za soustavnou přípravu na budoucí povolání na střední škole se také považuje...
doba školních prázdnin bezprostředně navazujících na skončení studia, jestliže dítě nevykonávalo po celý kalendářní měsíc výdělečnou činnost podle § 10 ZSSP"
Záleží tedy na tom, jestli DPP bude zakládat účast na nemocenském pojištění, tj. jestli bude vyšší než 10000,- za měsíc.
V takovém měsíci už byste studentem nebyl, ale ZP by za vás bylo odvedeno.
Pokud bude odměna za DPP menší než 10000,- jste studentem do 31.8.
Děkuji, ale nevím, co je ZSSP, ale našel jsem si §81 odst.9 zák.č. 561/2004Sb , že nárok zaniká "nevykoná-li žák v určeném termínu úspěšně maturitní zkoušku.....a byla mu povolena opravná zkouška,zachovají se mu rpáva a povinnosti žáka do 30.6.,v němž měl vzdělání řádně ukončit", tak jsem z toho usoudil, že slevu na studenta jen do 30.6. Dohoda je do 10000.
Nezaopatřenost dítěte se neposuzuje podle školského zákona, ale podle Zákona o státní sociální podpoře 117/1995 Sb. Z toho jsem vám citovala. Jestliže bude odměna oba prázdninové měsíce do 10000,-, jste z hlediska ZP po dobu prázdnin studentem. Slevu na studenta neuplatníte, daň pokryje sleva na poplatníka. Pokud budete po skončení roku podávat DP, uplatníte si slevu na studenta za 8 měsíců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 8. 2012 10:09
Jak je to, prosím, v případě, že jsem neudělal maturitu v řádném termínu, opravná bude v září a mám podepsané prohlášení s dokladem o studiu do 30.6.2012 k dohodě o provedení práce od 1.4.2012 do 31.8.2012. Slevu na poplatníka ano, ale co sleva na studenta v červenci a srpnu? Asi ne, že. Děkuji za informaci. Vlastně ještě ohledně zdravotního pojištění - je stát plátcem ještě v 7.a 8. nebo jen do 6/2012. Jiný příjem nemám,ani nejsem na podpoře.