Re: Prodej vozu mimo EU
faktura bude bez DPH a musí být vystavena před zařizováním celnice, jelikož ji od Vás budou celníci chtít... tím jsem Vám i odpověděla, že celnici byste si měl zařídit vy, protože kde berete jistotu, že odběratel zajede na celnici a vyřídí vše potřebné a neopustí ČR bez proclení... vy musíte doložit/dokázat, že zboží bylo vyvezeno a proto bylo fakturováno bez DPH (od toho Vám bude sloužit vývozní JSD)
Děkuji vám za odpověď a pokud nebylo takto učiněno, tak bude faktura s DPH? Mám pocit, že to majitel takto neučinil, píše mi, že čeká, zda mu dodají doklad o vývozu.
já osobně bych ještě chvíli vyčkala, jestli mi JSD nedorazí (záleží, kdy k tomuto došlo, pokud v červenci, tak bych počkala do konce srpna), pokud JSD přijde, vše je v pořádku, ale pokud nedorazí, tak nemůžete prokázat, jestli s tím někdo nejezdí v ČR nebo bylo opravdu vyvezeno bez proclení a z prodeje bych odvedla DPH...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 8. 2012 20:35
Dobrý večer,
prosím, prodej vozu mimo EU - faktura bude bez DPH dle par. 66 zákona o DPH? Jedná se o vozidlo ford tranzit, takže při pořízení jsem si uplatnili DPH. Je to tak správně? A daňový doklad vystavíme až budeme mít celní doklady, kdy vozidlo opustilo území EU? H.