Nedodržení pracovní smlouvy

• (neregistrovaný)

25. 1. 2012 17:04

Dobrý den. Chtěl jsem se informativně zeptat na pár věcí. V pacovní smlouvě mám 8 hodinový ůvazek dělám 12, nemám rozpis směn. Někdy jsem v práci i o víkendu. Jde mi o to že mám podepsaný dodatek ke smlouvě že dělám v nepřetžitém provozu a  chtěl bych vědět zda mám nárok na proplacení svátku i když nejsem v práci. A dále jak je to s příplatky za noční a víkendy v letošním roce.
                                                                                                                                                                         Děkuji Josef Peřinka.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2012 7:29

autorka

Dobrý den,

máte-li v pracovní smlouvě uvedeno, že pracujete v osmihodinových směnách, pak také v takových směnách máte pracovat. Pokud pracujete 12 hodin, jsou 4 hodiny navíc přesčasem. V roce 2012 se nic nemění. Máte nárok na náhradu za svátek, který připadl na Váš obvyklý pracovní den, stejně tak na příplatky za víkendy i práci v noci. Musíte si se zaměstnavatelem vyjasnit v jakých směnách pracujete a jaké příplatky Vám náleží. Zákoník práce zaměstnavatel porušovat nesmí.

Dagmar Kučerová  :-[

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).