Re: despotický zaměstnavatel
v tom případě Vás zam-tel okrádá o mzdu a půříplatky a Vy máte důvod okamžitě zrušit PP dle § 56/1 b) ZP, přičemž máte nárok na náhradu mzdy za výpovědní dobu-2 měs.Musíte poslat na doručenku nebo předat osobně na firmě s potvrzením, že to převzali a dnem doručení PP končí.
Velice Vám děkuji za pomoc. je to otřesný zaměstnavatel to že si vymýšlí práci a diví se že je málo uděláno přitom se člověk nezastaví a zkušební doba pomalu končí tak jsem potřeboval vedet jak se bránit.. Děkuji a ještě se zeptám nevíte prosím co vše má být ve výplatní pásce uvedeno? a pokud se mi ve výplatní pásce něco nelíbí nebo je tam málo informací mohu žádat o doplnění těch věcí? nebo on nemusí výplatní pásku mněnit?
Co se týká informací na výplatním lístku, tak zaměstnanec má každý měsíc dostat "písemný doklad obsahující údaje o jednotlivých složkách mzdy nebo platu a o provedených srážkách." Takže hodiny tam být nemusí, ale většinou je mzdové programy uvádí. Na žádost zaměstnance předloží zaměstnavatel doklady, na jejichž základě mzdu nebo plat vypočetl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 8. 2012 9:15
Dobrý den, mám malý problém zaměstnavatel mi už 2 měsíc nedokáže ve výplatní pásce doložit kolik hodin jsem odpracoval, následně chybí tam detaily o náhradách atpodobně, a ještě mi nedal podepsat dovolenou ale v náhradách je, dále mi nedokáže dát do ruky přesný počet hodin od něj oddělaných přitom si je sám píšu pro jistotu..
Nevíte prosím co vše má být ve výplatní pásce a jakým zpusobem ze zaměstnavatele dostat doložení hodin které mi platí? ptž mně už 2 měsíc vzal na hůl :(
a ještě by mně zajímalo když zamestnanec chce po zkušební době odejít na hodinu jaký důvod se dá použít?? ( nemám bezpečnost práce,a smlouva je jenom 3řádková tzv a chodím o sobotách které nejsou přiznané).
Děkuji