Hlavní navigace

Práce na nemovitosti v EU a DPH

• (neregistrovaný)

20. 8. 2012 12:02

Dobrý den, jsme elektromontážní firma a provedli jsme pro českou firmu práce na nemovitosti v Německu. Fakturu jsem vystavila bez daně s odkazem na §10 ZDPH, ale nyní mám problém se souhrnným hlášením, kdy u protistrany nemám německé DIČ, protože v Německu registrovaní nejsou a nemají ani zájem se zaregistrovat Proto mě nejspíš
    příjemce služby nutí vystavit fa bez daně v režimu PDP podle § 92a, ale to si myslím, že je špatně, protože dle mého názoru se tento § týká pouze prací s místem plnění v ČR. Nevíte někdo prosím vás, jak vše udělat správně? Moc děkuji Eva J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 8. 2012 13:21

annonym (neregistrovaný)

Re: Práce na nemovitosti v EU a DPH
      Musíte zjistit podle němekého ZDPH, kdo je povinen se v takovém případě v Německu registrovat - zda poskytovatel nebo příjemce. Jde o obdobu našeho § 108 odst. 1 písm. c). Rozhodně se nejedná o PDP - místo plnění je Německo.

• 20. 8. 2012 13:34

Eva J. (neregistrovaný)

Tak to jste mne moc nepotěšil :-) To bude zajímavé čtení. Přesto moc děkuji za radu a přeji hezký den.
      EJ

• 20. 8. 2012 15:03

Zdena R (neregistrovaný)

Proč řešíte SH? Tam se uvádějí jen plnění s místem plnění v JČS podle § 9/1 ZDPH (§ 102/1/d) a to není Váš případ, Vy poskytujete službu, při níž určujete místo plnění podle § 10 ZDPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).