Dobrý den,
pracovní poměr, který přechází z roku 2011 do roku 2012 je prvním z možných 3 pracovních poměrů. Dále je možné sjednat nový pracovní poměr maximálně na tři roky s možností jednoho prodloužení opět maximálně na tři roky. Jestliže nový pracovní poměr nesjednáte a zaměstnanec bude po uplynutí původní dvouleté lhůty pracovat dále s vědomím zaměstnavatele, změní se jeho pracovní poměr na dobu neurčitou.
Dagmar Kučerová ::)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
26. 1. 2012 11:59
Dobrý den,
mám dotaz. Pokud jsem se zaměstnancem uzavřela pracovní poměr na dobu určitou v roce 2010, poté jsem mu ho 4x prodloužila (řetězení) a poslední dodatek sjednává pracovní poměr na dpbu určitou např. do února 2012. Vzhledem k tomu, že se zákon vztahuje i na již uzavřené pracovní poměry: už nyní, v lednu, je smlouva na dobu neurčitou (prodlouženo více jak 2x) nebo se na dobu neurčitou změní až datem ukončení v únoru ? Popř. pracovní poměr tímto datem bude ukončen ...
Děkuji.