Re: RPDP - škola
Předejte jim vaši informaci:
------------------------------------------------------
ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ PLÁTCE DPH
(jedná se pouze o plátce DPH, který není zřízený za účelem podnikání)
Firma / organizace ………………………………………………………………………….
se sídlem ……………………………………………………………………
IČO …………………….…… DIČ ……………………………
prohlašuje, že
budova / bytový dům / objekt *
na adrese ………………………………..…………………………………………………..
který je v našem vlastnictví / užívání *
- je používán k naší ekonomické činnosti (i z části) a proto splňuje podmínky pro Režim přenesení daňové povinnosti podle §92e Zák. 235/2004 Sb. *
- není ani z části používán k naší ekonomické činnosti a proto nesplňuje podmínky pro Režim přenesení daňové povinnosti podle §92e Zák. 235/2004 Sb. *
a až ji vyplní, bude po ptákách.
Re: RPDP - škola
Děkuji moc za čestné prohlášení, určitě ho použiju. Můžete mi ale ještě napsat, jestli jsem vše pochopila správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 8. 2012 11:39
Potřebovala bych poradit, zda stavební a montážní práce provedené na škole podléhají režimu přenesení daňové povinnosti nebo zda se má fakturovat normálně s DPH. Konkrétně se jedná o montáž svítidel ve školní tělocvičně. Pokud škola používá tělocvičnu výlučně pro školní účely, mělo by se fakturovat s DPH, ale pokud tělocvičnu někdy pronajímá a tím jí používá i ke své ekonomické činnosti podléhá to RPDP? I když se tělocvična používá pro oba účely? Mám v tom celkem zmatek a ráda bych znala vaše názory.
Děkuji moc