Re: Vývoz na Ukrajin, dph
díky. bohužel jsme nejprve vystavili fa s daní, pro zákazníka, s tím , že on si pak případně požádá o vrácení daně.- jenže z celnice dovezl majitel papír - vývozní doprovodní doklad - to asi není JSD? a z toho mi vyplývá, že nakonec jsme to vyvezli my. Myslím to majitel spletl, protože se v tom nevyzná ( stejně jako já ) a původně navržený postup nedodržel . teď nevím, co s tím. Předělat fakturu na fakturu bez dph? a čekat na potvrzení z celnice?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 9. 2012 9:28
Dobrý den
prosím o radu. Prodali jsme ( PO ,plátci DPH ) auto občanovi Ukrajiny. Vystavili jsme daň.doklad s DPH pro FO z třetí země . Majiteli takto poradili na celním úřadu, naše firma prodá auto ukrajinci s DPH, on pak požádá o vrácení DPH . Myslela jsem, že takto bychom nebyli vývozci.
dnes mi majitel donesl úhradu faktury vč. daně, zároveň ale i kopii jedné stránky nějakého dokladu z celního úřadu ( vývozní doprovodní doklad ), kde je naše firma uvedena jako Vývozce a Ukrajinec jako Příjemce., jako deklarant naše firma. Žádná cena.
nikdy jsme nic nevyváželi, a nemám s tím žádnou zkušenost, myslím ale, že to takto není dobře. To jsou ty rychlé akce. Jestliže ale je uvedena naše firma jako vývozce, pak jsme měli vystavit doklad bez DPH? Tzn. mám teď fakturu předělat bez DPH nebo čekat ještě na nějaký doklad potvrzující vývoz? Jsem z toho jelen.
Byla bych moc ráda, kdyby mi mohl někdo objasnit, nejlépe opravdu po lopatě :-) oba postupy